Menü
57_nexon_lovas_zoltan_forras_itb.jpg
Forrás: ITB

Fokozódó munkaerőhiány, generációs szakadékok, az üzleti elvárások növekedése – a vállalati HR-csapatoknak egyszerre számos kihívással kell megküzdeniük.

Megtalálni és megtartani a megfelelő munkaerőt nehezebb, mint valaha, és nem csak az informatikában, gyakorlatilag minden iparágban. Az ideális dolgozónak ma már nemcsak a szakmájához kell értenie, hanem digitálisan is írástudónak kell lennie. A számítógép kezelése az irodai munkakörökön túl is elvárás; ma már a gyártósorokat is számítógépekről vezérlik, és az épületek karbantartását is informatikai rendszerek felügyelik, említ két példát Lovas Zoltán, a NEXON cégvezetője.

A másik oldalról viszont a munkáltatóknak is fel kell készülniük az Y és Z generációs dolgozókra. Ők a mindennapokban teljesen természetesen használják a mobil eszközöket, a webes alkalmazásokat. A részükről alapelvárás, hogy munkahelyükön hasonló könnyedséggel használható informatikai rendszerek álljanak rendelkezésükre, és amit el lehet intézni elektronikusan, azt ne kelljen manuálisan végezni.

Galler-Bolfert Mária, NEXON
 

Ez alól nem kivételek a HR-folyamatok sem – teszi hozzá Galler-Bolfert Mária, a NEXON HR-vezetője. „Ma már versenyelőnynek számít, ha egy vállalat önkiszolgáló HR-rendszert tud kínálni dolgozóinak. Egy ilyen megoldás segítségével a dolgozó a számítógépe előtt ülve maga is ellenőrizni tudja személyes adatait, kezdeményezheti a változtatásokat, megtekintheti és kinyomtathatja a bérjegyzékét, adóbevallását, kitölthet különféle nyomtatványokat, kérelmeket. A modulban elérhető a cég szervezeti ábrája, beosztásokkal, fotókkal – a dolgozók így naprakészek maradhatnak a szervezeti változásokkal, az újonnan érkezők pedig könnyebben elhelyezhetik magukat a cégen belül és megismerhetik kollégáikat. A HR pedig egy helyen látja az üres pozíciókat, miközben ösztönözheti a kollégákat, hogy saját ismerőseik körében keressenek alkalmas jelölteket. Korábban ehhez mindig be kellett menni a HR-osztályra, ami egy több telephelyes cégnél nem is annyira egyszerű” – sorolja az előnyöket a HR-vezető. Mindez persze a vállalati HR-osztályok munkáját is nagymértékben megkönnyíti, hiszen nem kell a rutin adminisztrációs ügyekre vesztegeti az idejüket, többet foglalkozhatnak a nagyobb hozzáadott értéket jelentő feladatokkal.

A NEXON legújabb, negyedik generációs önkiszolgáló HR-rendszerét, a NEXON_PORT-ot immár több mint 50 ügyfél használja. A böngészőből, bármely platformról elérhető, többrétegű megoldás keretrendszerként, az újabb és újabb funkcionalitások megvalósítását és bevezetését is megkönnyíti, miközben a korábbi NEXON-szoftverek használatát is lehetővé teszi. Az új funkciókat elég a szerveroldalon beilleszteni a rendszerbe – a felhasználó csak annyit vesz észre, hogy a kezelőfelületen megjelenik egy újabb funkció ikonja vagy csempéje. Hamarosan több új elemet is elérhetővé tesz a NEXON_PORT-ban a fejlesztő, árulta el Lovas Zoltán.

A HR vállalaton belüli szerepének átalakulása tette szükségessé egy másik modul, a HR-kontrolling kifejlesztését, teszi hozzá Galler-Bolfert Mária. A modern vállalatokban a HR-től is elvárják, hogy napi szinten támogassa az üzletmenetet. A létszám-, munkaidő- és béradatok eddig is a HR rendelkezésére álltak – az új modul segítségével ezeket maguk is elemezni tudják majd, az eredményekkel pedig segíthetik a vállalat munkáját.

Bookmark and Share

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 1974 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Javorniczky Áron

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4698 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bee Design Agency

A legkeresettebb cégek: