Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
79_Saldo_egyutt.jpg
Dr. Balogh Ákos és Miklósy Miklós, SALDOForrás: ITB

Több évtizedes gazdálkodási, adótanácsadási és vállalatirányítási IT-tapasztalatát egy speciálisan kkv igényekre kifejlesztett, komplex, felhőalapú informatikai megoldásba sűrítette a SALDO. A jelenlegi próbaverzió már széles körben elérhető, így a hazai kkv-k felkészülve kezdhetik a 2019-es adóévet, amennyiben leteszik voksukat az új szoftverfejlesztés mellett. Dr. Balogh Ákos vezérigazgatóval és Miklósy Miklós informatikai üzletág igazgatóval beszélgettünk.

– Melyek jelenleg a vállalat fő tevékenységi körei?

Dr. Balogh Ákos (B.A.): A SALDO közel 60 éve a vállalkozások szakértő tanácsadója, elsősorban gazdálkodási és adótanácsadási, kiadói, felnőttképzési és IT-szolgáltatói területeken. A vállalat központi és hangsúlyos tevékenysége az adó-, számviteli és munkaügyi tanácsadás, melynek keretében több mint 2000 ügyféllel büszkélkedhetünk a gazdaság minden szegmenséből. A szakértői tevékenységünket támogató és teljessé tevő további üzletágaink organikusan, szinte egymásra épülve fejlődtek ki. Kiadói tevékenységünk keretében adózási, pénzügyi, számviteli szakkönyveket és tankönyveket adunk ki. Felnőttképzési szolgáltatásaink keretén belül szakmai előadásokat, e-learning képzéseket nyújtunk ügyfeleinknek, értékes kreditpontokért.

– A vállalatirányítási megoldások általában a nagyobb cégek kiváltsága.

Miklósy Miklós (M.M.): Az összetett ERP-rendszereket főleg a nagyobb cégek tudják megfizetni, mivel a megoldást a felhasználó vállalat folyamataira, tevékenységeire, speciális igényeire kell szabni. Ezen a területen rendkívül sok tapasztalatot gyűjtöttünk össze, amit a kisebb cégek is hasznosítani tudnak, ha bérlik új megoldásunkat, amit a mikro- és kisvállalkozásoknak és az őket kisegítő könyvelőirodáknak készítettünk, és felhőben használható.

B.A.: Tapasztalatunk szerint nagyon sok olyan kkv van Magyarországon, amely jóval hatékonyabban tudna működni, ha lenne számára elérhető, megfizethető és egyszerűen használható IT-megoldása. A kkv-k jellemzően azért nem vesznek igénybe már létező szoftveres támogatásokat, mert azok túl összetettek, drágák és csak jelentős erőforrást lekötő képzéssel alkalmazhatók hatékonyan – ebben látjuk mi a piaci rést, ezért fejlesztettünk saját szoftvert. Költséghatékony IT-támogatásunk bevezetésével így kinyitunk a kkv-k előtt egy lehetőséget, ugyanakkor komplex szolgáltatást is nyújtunk, hiszen az IT-megoldás mellé adószakértői tudásunkat is közvetlenül elérhetővé tesszük számukra.

– Jelenleg hol tart a szoftver fejlesztése?

M.M.: A fejlesztés lassan két éve folyik, most tartunk a próbaverziónál. Meglévő ügyfeleink, illetve szakmai érdeklődők számára is kinyitottuk a tesztelés lehetőségét. Az új szoftverünket havidíjas konstrukció keretében kívánjuk elérhetővé tenni, azzal a rugalmas megoldással, hogy ügyfeleink csak azokért a kiválasztott modulokért fizessenek, amelyeket ténylegesen használnak is. A rendszer komplexitásából fakadóan ugyanakkor a szoftverrel minden olyan feladat megoldhatóvá vagy támogathatóvá válik, amely a vállalat életében felmerül és adózási, könyvelési vonzata van – legyen az áfát bevallás, a hatóságok felé beküldendő beszámoló, kötelező adatszolgáltatás nyújtása stb. A terméket a kezdetektől fogva úgy fejlesztettük, hogy képes legyen más vállalatirányítási rendszerekhez rugalmasan kapcsolódni. Azt tervezzük, hogy a sikeres bevezetést követően a vezetői döntéseket előkészítő elemzésekkel bővítjük az elérhető modulokat.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2070 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Kisgergely Kornél

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4933 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: