Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


24_Slovak_Startup.jpg
Forrás: ITB

Május elején Gdanskban, egy hónappal később pedig Kolozsváron rendeznek több ezer fős konferenciát, melyek kiváló kapcsolatépítési és versenyzési lehetőségeket kínálnak a startupok számára. Itthon a jövőt hozza el a Brain Bar, az Infoparlamenten pedig átfogó képet alkothatunk a digitalizáció állásáról.

Közép-Kelet-Európa legnagyobb technológiai konferenciájaként utalnak a szervezők a Gdanskban tartott InfoShare-re, amely valóban ígéretes számokkal csábítja az érdeklődőket. A május 8–9. közötti eseményre ugyanis hatezernél is több résztvevőt várnak, akiket 200 előadó segít a legújabb trendek megismerésében. Bár a rendezvény jóval túlmutat a startupok világán, komoly figyelmet fordítanak ezekre a vállalkozásokra is, melyek közül 500-nál is több képviselőit várják idén Gdanskba. Ráadásul a lengyel város önkormányzatának köszönhetően akár 20 ezer euróval is gazdagodhat az a magvető vagy korai fázisban lévő startup, amelyik megnyeri a meghirdetett versenyt. Az InfoShare két napja alatt kilenc színpadon lesznek majd előadások, ezek közül a „Growth stage” kimondottan a startupokat célozza meg.

 

Elhozzák a jövőt

Május legvégén rendezik majd Európa legnagyobb jövőfesztiválját, a Brain Bart, amelyen idén is megjelennek a tudomány és technológia, az üzleti világ és a művészetek képviselői, hogy megvitassák a jövő legfontosabb kérdéseit. Az már kiderült, hogy az előadók között lesz a Sophia nevű humanoid robot megalkotója, Ben Goertzel is. A mesterséges intelligenciát kutató Goertzel igazi szuperagy: felfedezéseit a nyelvtudomány, az adatbányászat, a videojátékok és a bioinformatika területén is hasznosította már. A május 30–31-i rendezvény egyik különlegessége lehet David Zilber, a kultuszteremtő koppenhágai étterem, a Noma séfjének előadása, amiből többek között kiderül az is, hogy mi a közös a húsos pitében és a kvantumfizikában.

 

Átfogó kép

Ha valaki arról szeretne átfogó képet alkotni, hogyan hasznosíthatja a társadalom a technológiai újításokat és milyen lehetőségeket kínál a digitalizáció az emberek hétköznapjainak megkönnyítésére vagy a vállalkozások működésének hatékonyabbá tételére, akkor mindenképpen érdemes lesz rááldoznia június 6-át erre, ekkor tartják ugyanis idén az Infoparlamentet. A különleges helyszín – részben az Országházban rendezik az eseményt – mellett természetesen neves előadók is garantálják az élményt, és a rendezvényt szervező Infotér Egyesület elnöke, Soltész Attila szavai valószínűleg az idei Infoparlamentre is érvényesek lesznek majd: kutatókkal, iparági és kormányzati döntéshozókkal és véleményformálókkal keresik a válaszokat a 21. század legmeghatározóbb jelenségének kérdéseire.

 

Izgalmak a szomszédban

Négy nap Kolozsváron, június elején – akár egy kellemes nyári kiruccanásnak is beillik ez a program, azonban a startuppereknek a Techsylvania miatt is érdemes ellátogatniuk majd a városba. Június 8–11. között ugyanis több ezer szoftvermérnök, cégalapító, befektető és vállalati vezető jön majd össze, ami azon túl, hogy kiváló lehetőséget kínál a legújabb trendek megismerésére, kapcsolatépítés szempontjából sem elhanyagolható tényező. Ráadásul a klasszikus főelőadások mellett panelbeszélgetések, workshopok, kiegészítő események színesítik a programot, illetve a Startup Avalanche nevű startup verseny, melynek győztese a Szilícium-völgybe utazhat élményekért és inspirációért.


Izgalmas startup-események a következő időszakban

Esemény Helyszín Időpont
InfoShare Gdansk 2019. május 8–9.
Brain Bar Budapest 2019. május 30–31.
Infoparlament Budapest 2019. június 6.
Techsylvania Kolozsvár 2019. június 8–11.

Forrás: ITBUSINESS gyűjtés

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Somkutas Norbert

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: