Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
camion_580px.jpg
Forrás: ITB

A járműkövető rendszerek felhasználói is értékelik a fix, havi díjas csomagokat, ami tovább növelheti a szolgáltatások iránti amúgy is élénk keresletet.

Alig több mint egy év alatt tízezerrel növelte telematikai végpontjainak számát a WebEye: a régiós szinten is piacvezetőnek számító szolgáltató június végén helyezte üzembe 70000. műholdas járműkövető rendszerét. A vállalat a közelmúltban vezette be új, fix havi díjas csomagjait, amelyek kifejezetten a szolgáltatás- és adatalapú működésre helyezik a hangsúlyt.

A tízezredik járművet működésének ötödik évében, 2006-ban köszönthette a WebEye flottája; 2010-re ezt a számot a duplájára növelték, hogy aztán újabb négy év alatt, 2014-re ismét megduplázzák, elérve a 40 ezer aktív végpontot. Eddigre már a régió közel tucatnyi országában vált elérhetővé a WebEye, és a termékek között megjelent az e-Tachográf megoldás, amely jelentősen megkönnyítette a vezetési idők adminisztrációját. Nem függetlenül a magyar útdíjrendszer bevezetéséről egy év alatt további tízezerrel nőtt a végpontok száma. Ezután a növekedés kicsit lelassult, 2018-ban érte el a cég a 60 ezres, és  most a 70 ezres végponti számot.

A telematikai szolgáltatások iránt megmutatkozó fokozódó igény következik a szállítmányozási iparág fejlődési trendjeiből és piaci körülményeiből. Az iparági versenyhelyzet élesedésével a fuvarozással foglalkozó vállalkozások számára a költségek kiszámíthatósága kulcsfontosságú tényezővé vált – ezért is terjednek például a finanszírozásban a visszavásárlási garanciák vagy a tartós bérlet, illetve az üzemeltetésben a karbantartási szerződések. Ezt a trendet követnie kellett a telematikának is, ahol korábban a fedélzeti eszközök beszerzése és beszerelése (pláne egy nagyobb flotta esetén) jelentős egyszeri költséget jelentett.

A megváltozott ügyféligényekhez igazodva váltott szemléletet és üzletpolitikát a WebEye is: újonnan bevezetett díjcsomagjai esetében eltörölte a belépési díjakat, és így immár fix, tisztán havidíjas alapon elérhető a telematikai szolgáltatásainak teljes palettája. Ez különösen a kisebb flottákat üzemeltető vállalkozások számára előnyös, hiszen az ő versenyképességüket a szállítások megrendelői által gyakran kötelezően előírt telematikai szolgáltatások jelentős indulóköltségei aránytalanul hátráltatták.

A vállalat más területeken is igyekszik újítani. 2015-ben jelent meg a vezetési stílust kiértékelő WebEye Driving Style szolgáltatás is, amelynek segítségével az ügyfelek az elmúlt négy évben 2,4 milliárd kilométer során 12,3 millió liter üzemanyagot takarítottak meg. A régiós pozíciók erősítése mellett a WebEye új célcsoportok számára is elérhetővé teszi a járműkövetést: a kishaszonjárművek számára kínált MyWebEye új alternatívát kínálhat a 3,5 tonna alatti haszonjárművek működési költségek optimalizálására.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: