Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


29_Atiyeh_Nabil_GYU_5894.jpg
Atiyeh Nabil, RackForestForrás: ITB

Számos opcióval gazdagodik az a vállalat, amelyik nem akarja saját üzemeltetésében tartani szervereit.

Az informatika üzemeltetésébe belefáradt cégvezető első dilemmája általában az, hogy érdemes-e tovább is saját telephelyen üzemeltetni a szervereket. Sok esetben nem, ugyanis egy profi szerverterem számos előnyt kínál – mondja a hostingszolgáltatásokkal foglalkozó RackForest tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Atiyeh Nabil.

A szolgáltatók gondoskodnak a fizikai biztonságról, a tűzvédelemről, a szünetmentes áramról vagy akár a magas rendelkezésre állásról. A RackForest például három budapesti helyszínen rendelkezik szerverteremmel. Ezek között több tíz gigabites saját optikai hálózata biztosítja a zökkenőmentes működést olyan ügyfeleknek, mint például az Telenor MyTV vagy a Mediaworks online portáljai.

A következő kérdés a saját vs. bérelt szerver lehet. Utóbbi előnye a rugalmassága, illetve hogy kisebb kezdeti ráfordítást jelent, ami különösen fontos lehet, ha bizonytalan a projekt hosszú távú léte, mondjuk a startupoknál. A bérelt gépnél a karbantartásról, hibajavításról is a szolgáltatónak kell gondoskodnia, említ egy további szempontot Atiyeh Nabil.

A harmadik kérdés pedig az lehet, hogy dedikált fizikai szervert vagy virtuális gépet (VPS) béreljen az ügyfél. Előbbi sokkal nagyobb teljesítményt is tud kínálni, a VPS-ek viszont alapszintű konfigurációkban is elérhetőek, így kis terhelésre is lehet megoldást találni. Hátránya annyi, hogy az egy fizikai gépen működő virtuális szerverek osztozhatnak egyes erőforrásokon, ez pedig bizonyos helyzetekben gondot okozhat, teszi még hozzá a RackForest ügyvezető igazgatója.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Somkutas Norbert

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: