Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


44_club_05.jpg
Forrás: ITB

Akár egy optikus szlogenje is lehetne a májusi ITB Clubunk címe, ám az éleslátáshoz csak annyi köze volt témaválasztásunknak, hogy ezúttal is olyan kérdéskör került terítékre, amely a közeli jövő nagy ígérete, és amellyel nagyon is kell foglalkoznunk.

Blokklánc, PSD2, smart city, és most a távoli azonosítással folytattuk a sort. Mind olyan téma, amelyről már mindenki hallott, de a részletekbe valószínűleg csak kevesen mélyedtek bele. Pedig ha úgy tetszik, itt van a nyakunkon, az összes. Bár a szélesebb közönség (az átlag lakosság) még kevésbé találkozik ezekkel a topikokkal (vagy csak nem tud róla), mindennapi életüket észrevétlenül hálózzák be a fejlesztések és a digitális átállás. Egyre több dolgot szeretünk az interneten vásárolni és elintézni, és egyre kevésbé szeretünk boltokba, ügyfélszolgálatokra vagy éppen bankfiókokba járni. Persze bőven akadnak még olyan ügyek, amelyekhez (egyelőre) elengedhetetlen a személyes jelenlét – például, amikor a szolgáltatónak minden kétséget kizáróan meg kell győződnie arról, kivel is áll kapcsolatban.

Sokáig ilyen volt a banki számlanyitás is. A technika fejlődése és az azt követő jogszabályi környezet azonban ezen a téren is változást hozott. Több bank is felkínálja annak lehetőségét, hogy az ügyfél videokapcsolaton keresztül mutassa be személyazonosító okmányát és lakcímkártyáját.

A májusi ITB Clubon ezt a módszert és az ügyfelek távoli azonosításának egyéb lehetséges módjait jártuk körül. Olyan kérdéseket veséztünk ki meghívott szakértőink segítségével, mint például mennyire biztonságos a fizikai kártyák videós bemutatása; milyen esetekben lehet élni vele; mit kell tennie a két félnek azért, hogy tényleg megvalósuljon a magas biztonsági szint? Milyen más, gyorsabb és modernebb módszerekre adna még lehetőséget a technológia? A válaszokat a júniusi ITBUSINESS hasábjain olvashatják!

Az esemény képes összefoglalója

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2051 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Grace Gerald

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4901 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Inviitech

A legkeresettebb cégek: