Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
68_vanya_laszlo.jpg
Ványa László, Flowmon NetworksForrás: ITB

Hatalmas tempót diktált ebben az évben a Flowmon Networks, nagy ütemben bővült a csapat az egész világon. Az „It’s Flow Time” nevű, globális kampány keretén belül megismertetik a vállalatokat az eddig nem látott mélységű Netflow analitikában rejlő lehetőségekkel, és egy teljesen új szintre emelt, átfogó monitoring koncepcióval. A nemrég bejelentett Flowmon 10-es verzió pedig a megújult felület mögött jelentős technológiai újdonságokat tartalmaz. Ványa Lászlóval, a Flowmon Networks magyarországi üzletfejlesztési vezetőjével beszélgettünk.

– Ügyfeleik oldaláról mi jellemezte az évet?

– Örömmel láttuk, hogy szektortól függetlenül komoly beruházások és fejlesztések futnak, lehet példaként említeni a banki digitalizációval, egészségügyi informatikai rendszerekkel, ipari modernizációval, cégösszeolvadásokkal összefüggő témákat, vagy a felhő megoldások felé történő nyitást. Általánosságban elmondható, hogy a kezelni szükséges adatok mennyisége, a hálózatok komplexitása, a technológiák sokfélesége és az információbiztonsági kérdések sokszor komoly fejfájást okoznak a vezetőknek. Az üzleti oldal nyomása egyre erősebb, ami rendben is van, viszont ahhoz, hogy ezt rugalmasan és költséghatékonyan lehessen kiszolgálni, komoly szemléletváltásra van szükség.

– Miben tudnak segíteni a vállalatoknak?

– A Flowmon innovatív hálózatmonitoring és adatanalitikai platformja a teljes hálózati vizibilitás képességét nyújtja az ügyfeleknek, és segít az előbb említett területek vagy problémakörök szinte mindegyikével kapcsolatban. A vizibilitás, átláthatóság a kulcs a ma létrejövő infrastruktúrák biztonságos és hatékony üzemeltetéséhez. Így kaphatunk teljes képet magunkról, vizsgálhatjuk a hálózatunk forgalmát és alkalmazásaink teljesítményét akár valós időben és rengeteg nézetben. Azonnali visszajelzést kaphatunk szolgáltatásaink minőségéről ügyfeleink szemszögéből is. Nagyon fontosnak tartjuk hangsúlyozni a viselkedésalapú elemzés (anomália detekció) képességet, melynek segítségével a nem várt – és a hagyományos szignatúra alapú eszközökkel nem detektálható –, külső-belső, eddig nem azonosított IT-biztonsági fenyegetéseket (zsarolóvírusokat, kriptovaluta-bányász malware-eket, tiltott kommunikációkat stb.) deríthetünk fel, de ennek a képességnek az üzemeltetésben is nagy hasznát veszik. Az automatizációs és integrációs képességeink segítségével szinte azonnalivá válnak a beavatkozási lehetőségeink.

– Milyen főbb szempontok vezérelték a fejlesztést?

– A Flowmon 10-es verzió nagy mérföldkő. Az egyik legfontosabb cél az volt, hogy teljesen kiválthatóak legyenek a „full packet capture” megoldások, továbbá olyan képességeket nyújtsunk, mint a Microsoft Azure- és az Amazon AWS-támogatás a felhő/hibrid infrastruktúrák monitorozásához, a titkosított forgalmak és az IoT/ICS/SCADA-hálózatok monitorozásának lehetősége, az elosztott architektúra támogatása a kiváló skálázáshatóság végett. A felhasználói felület is megújult. A másik cél továbbra is az, hogy az egy kézből nyújtott vizibilitás és analitika tovább növelje a felelős csapatok közötti együttműködést, és drasztikusan csökkentse a hibakeresésre és elhárításra fordított időt.

A Gartner által több éve jegyzett Flowmon Networks az iparág egyik leggyorsabban fejlődő vállalata, már több mint 35 országban kínáljuk megoldásainkat ügyfeleink számára, akik az államigazgatás, egészségügy, ipar, pénzügy, kereskedelem és telekommunikációs szektor meghatározó szereplői.

További információ és ingyenes demó lehetőség:
hungary@flowmon.com;
hu-flowmon@alef.com.

 

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2054 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Lakovich Nándor

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4911 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: