Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


vass_eniko
Vass Enikő, az ITBUSINESS újságírója és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatójaForrás: Siemens

Munkatársunk, Vass Enikő képviselheti majd hazánkat a Siemens regionális sajtóversenyének júniusi döntőjében.

A korábbi évekhez hasonlóan a Siemens idén is meghirdette regionális pályázatát, amelyre immár 14 országból, köztük hazánkból is jelentkezhettek az újságírók. A téma ebben az évben is a digitalizációval és a napjainkban is zajló negyedik ipari forradalommal kapcsolatos volt: a sajtó munkatársai a városok, az ipar és az energetika digitális jövőjével foglalkozó publikációikkal pályázhattak.

A szakmai zsűri döntése alapján a hazai forduló fődíját munkatársunk, Vass Enikő „Szorgalmas terminátorok veszik el a munkánkat?” című cikkével nyerte el, a két másik dobogós pedig Orosz R. Zoltán (24.hu) és Sági Gyöngyi (Digitrendi) lett.

A magyar zsűriben Csiki Gergely, a Portfolio.hu lapigazgatója, Molnár László, a TechMonitor szakfolyóirat főszerkesztője, Dr. Magyar Zoltán, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszékének docense, Hanula Zsolt, az Index.hu újságírója és egyben a tavalyi pályázat hazai nyertese, illetve nemzetközi díjazottja, valamint Virágh Adrienn, a Siemens kommunikációs igazgatója értékelte a bérkezett pályamunkákat.

„Örömmel tapasztaltuk, hogy a digitalizáció továbbra is nagy érdeklődésre tart számot, és számos újságíró törekszik arra, hogy bemutassa a legújabb trendeket a nagyközönségnek. Az idei pályázat érdekessége, hogy a dobogósok közé olyan munkák kerültek, amelyek elsősorban a robotok és a mesterséges intelligencia témakörét járják körül. Számos publikáció foglalkozott ezzel a területtel, ami nem is csoda, hiszen napjaink egyik nagy kérdése, hogy milyen hatással lesznek ezek a digitalizációs fejlesztések a mindennapi életünkre. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden pályázónak a részvételt” – nyilatkozták a zsűri tagjai a hazai díjátadón.

A Siemens Press Award regionális pályázatán idén már 13 közép- és délkelet-európai ország, valamint Izrael újságírói vesznek részt. A nemzetközi döntőt június elején, a bécsi Siemens Cityben rendezik. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri minden ország győztes pályázatát értékeli és a 14 pályaműből kihirdetik a térség három legkiemelkedőbb munkáját.

A nemzetközi döntőben hazánkat az idei első helyezett, Vass Enikő munkatársunk képviseli majd. A Siemens Press Award 2019 három nemzetközi nyertese a rangos elismerés mellett fejenként 1000 euró jutalomban is részesül majd.

 

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: