Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


k&h_startup_1
Forrás: K&H

Újabb pénzintézet nyújt szakmai segítséget startupok számára. Az inkubátorprogram keretében az ingyenes vállalkozói infrastruktúra mellett folyamatos képzést, dedikált iparági mentorokat és nemzetközi kapcsolatrendszert kínálnak a startupok igényeihez igazodva, velük együtt gondolkodva.

Elstartolt a Start it @K&H inkubátorprogram, amelyre február 10-ig, a program weboldalán jelentkezhetnek a startupok. A bank fenntarthatósági stratégiájának része a vállalkozásösztönzés, ezért most olyan segítséget nyújt a hazai startupok számára, amely a legkritikusabb pillanatban a legnagyobbat lendítheti rajtuk.

Magyarország kiváló háttérország a fejlesztésekhez, és több száz ötlet vár megvalósításra, a startup-ökoszisztéma azonban egyelőre csak kevés igazán sikeres nemzetközi projekttel büszkélkedhet. Ennek feloldására a nagyvállalati szektornak nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a tehetséggondozásra, az innovatív ötletek inkubációjára. (Korábban az MKB Bank indított inkubációs programot, igaz, ők kifejezetten a fintechekre fókuszálnak.)

„Az elmúlt 30 év tapasztalataira alapozva és több százezer cég fejlődésében szerepet vállalva elmondhatjuk, hogy értjük a hazai vállalkozások igényeit, ezért ezt a tudást felhasználva olyan szakmai hátteret, segítséget tudunk nyújtani a startupok számára, ami a legkritikusabb pillanatban a legnagyobbat lendítheti rajtuk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a vállalkozások igényeihez igazodóan, velük együtt gondolkodva, kellően részletes szakmai információt adjunk, és tanácsadással segítsük őket abban, hogy könnyebben, gördülékenyebben váljanak startupból, ígéretes ötletből, sikeres és nyereséges vállalattá” - mondta Németh Balázs, a K&H Változáskezelés divíziójának vezetője.

Németh Balázs, K&H
 

Ebbe a gondolkodásba illeszkedik a Start it @K&H inkubátorprogram, amely ingyenesen biztosítja mindazt az infrastruktúrát, amelyre egy induló startup vállalkozásnak szüksége lehet. Az alkotói légterű, inspirációforrásként is szolgáló közösségi térben a programban részt vevő startupok folyamatos üzleti tanácsadást és képzést kapnak, kéthetente nyilvános előadásokon keresztül találkozhatnak a különböző szektorok szakértőivel, és dedikált iparági mentorok segítik a vállalkozás lendületes fejlődését. Mindezek mellett pedig a pénzintézet hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül bekapcsolják a startupokat az üzleti vérkeringésbe - hiszen a végső cél a globális megmérettetés és siker.

Az inkubátorprogramba nagy fejlődési potenciállal rendelkező, jellemzően korai fázisban lévő startupok jelentkezését várják, ágazati korlátozások nélkül. Olyan, még az ötletfázisban lévő induló cégeket keresnek, ahol az elképzelés, a csapat és az elkötelezettség is megvan a robbanásszerű fejlődéshez.

„Számtalan jó ötlet születik világszerte, és itt Magyarországon is több száz vállalkozás topog a globális siker kapujában, többségük azonban mégsem jut el addig, hogy nemzetközi sikereket érjen el. Ennek oka az, hogy az ötlet és az induló csapat elkötelezettsége önmagában nem elegendő a sikerhez, szükség van egy szakértő megvalósító csapatra is. Társadalmi felelősségvállalási stratégiánknak ezért is része a vállalkozásösztönzés, melynek részeként mindenképpen szükségét látjuk, hogy támogassuk ezt a lendületes, a jelen kor kihívásaira új megoldásokat kereső startup világot” - mutatta be az inkubátorok szerepét Németh Balázs.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2041 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Gáspár László

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4897 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:ALEF Distribution HU Kft.

A legkeresettebb cégek: