Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


ericsson-szekhaz_avato
Forrás: Ericsson Magyarország

Bár jó pár hónapja beköltöztek már az Ericsson munkatársai a vállalat Infoparkban épült új székházába, a hivatalos (ünnepélyes) avató csak most történt meg. Az ELTE és a Műegyetem szomszédságában lévő, Duna-parti épület a svéd cég egyik legjelentősebb európai K+F központja is lett egyben. 

Egy jelképes enter gomb megnyomásával Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Börje Ekholm, az Ericsson Group elnök-vezérigazgatója, Éry Gábor, a hazai leányvállalat elnök-vezérigazgatója, Niclas Trouvé svéd nagykövet és Noah Steinberg, a Wing elnök-vezérigazgatója hivatalosan is felavatta az új Ericsson-házat.

A WING fejlesztésében megvalósult projekt teljes mértékben az Ericsson igényeire lett szabva, és az irodák mellett otthont ad többek között hazánk egyik legnagyobb szervertermének, egy hipermodern kutató laboratóriumnak, valamint a vállalat innovációs műhelyének, az Ericsson Garázsnak is. Az esemény alkalmából a cég stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel az oktatás, kutatás és innováció terén folytatott hosszú távú kooperáció kiterjesztéséről.


 

Az Ericsson 2000 munkavállalója közül egyébként több mint 1700 főnek ad otthont az új székház (gyakorlatilag szinte már ki is nőtték), amelyben több mint 1400 fő munkája közvetlenül a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódik, míg a többiek szolgáltatás, értékesítés és üzleti területeken dolgoznak. És még néhány érdekesség a beruházásról: az épület 24 ezer négyzetméter alapterületű és megkapta a LEED Gold környezettudatossági minősítést. Nemcsak a kész épületben, de az építkezés alatt is környezettudatos megoldásokat alkalmaztak: fenntartható helyszín, vízhatékonyság, energia és légkör, anyagok és erőforrások, valamint design terén egyaránt. Az épületet a vállalat hosszú távú szerződés keretében bérli; a teljes projekt beruházási költsége 56 millió euró volt - a kivitelezésében 201 vállalkozás vett részt. Az épület 500 parkolóhelyet biztosít négy mélygarázs szinten; az irodaházat pedig 9500 négyzetméter üvegfelület borítja.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2051 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Grace Gerald

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4901 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Inviitech

A legkeresettebb cégek: