Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
blockchain_blokklanc_billentyuzet
Forrás: PYMNTS.com

Hivatalosan is elindult a jelentkezés a Block Knights Contest 2018-ra, a szervezők március 18-ig fogadják a csapatok nevezését. A csatlakozás ingyenes, a teljes Kárpát-medencéből várják a projekteket. A döntőre május 23-án kerül sor Budapesten.

A Blockchaineum és a Corvinus Fintech Center főszervezésében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével elindult Magyarország első, a teljes Kárpát-medencei régióra meghirdetett, blokklánc technológiára épülő megoldásokat felvonultató versenye, a Block Knights Contest 2018.

Az esemény célja, hogy megismerhetővé tegye a blockchain technológia sokszínűségét, és teret adjon a jövőbe mutató ötleteknek, megközelítéseknek, megoldásoknak – és persze összemérjék tudásukat a benevezett csapatok. A nevezés ingyenes; ötletgazdák, startupok, egyetemisták és kezdő, fiatal vállalkozók jelentkezését várják a szervezők március 18-ig az esemény weboldalán.

„Meggyőződésünk, hogy az élen járó magyar megoldásoknak köszönhetően, a még formálódó blokklánc világban Magyarország vezető szerepet fog betölteni. A most meghirdetett blockchain verseny is ezt az innovatív törekvést igyekszik támogatni. Cél, hogy a Kárpát-medencei blokklánc közösség digitális lovagjait is becsatornázzuk a hazai közösségbe, így építve határokon átnyúló közösséget” – mondta Czeglédi Tamás ötletgazda, a Blockchaineum egyik alapítója.

A digitális lovagok két kategóriában – edukációs, vagyis ötletszintű, illetve üzleti, vagyis már működő – mérhetik össze tudásukat. A „fegyvernem” minden csapat számára azonos, vagyis egy legfeljebb három perces videó. A blokklánc technológia alkalmazására épülő megoldásokat egy háromtagú szakértő zsűri értékeli, elsősorban üzleti megalapozottság, valamint kidolgozottság szempontrendszere alapján. A legjobb kilenc projekt automatikus résztvevője lesz az elődöntőnek, amelyre 2018. március 31-én kerül sor Budapesten, a Teslában. A fél napos szakmai program keretében egyrészt az elődöntős csapatok mutatják be megoldásaikat, másrészt a jelenlévők betekintést kapnak a kripto- és blokklánc világ titokzatos múltjába, kialakulásának társadalmi hátterébe, egyúttal megismerhetik az iparág legfőbb kihívásait Szirmai Gergely tolmácsolásában. Az esemény zárásaként sor kerül az elődöntő végeredményének kihirdetésére is.

A díjazott projektek automatikus akkreditációt kapnak a Blockchaineum 2.0 elnevezésű konferenciára a budapesti Akvárium Klubban 2018. május 23-ra, ami egyúttal a verseny döntőjének helyszíne is lesz. A Block Knights Contest 2018 fődíja egy 1 millió forint összértékű blockchain-csomag, amely többek között tanácsadást, mentorálást és a projekt további fejlesztéséhez szükséges eszközöket tartalmaz.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:ADAPTO Solutions Kft.

A legkeresettebb cégek: