Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


magyar_telekom
Forrás: MTI

Közzétette 2018. harmadik negyedévre és első kilenc hónapjára vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit a Magyar Telekom.

Főbb eredmények a következők szerint alakultak: 2018. harmadik negyedévében az összbevétel (az IFRS 15 alkalmazásának hatása nélkül) 5,4 százalékkal, 163,8 milliárd forintra nőtt, valamint 7,1 százalékkal 481,1 milliárd forintra 2018 első kilenc hónapjában, 2017 azonos időszakával összehasonlítva.

A bevételek növekedése továbbra is elsősorban az RI/IT bevételek erőteljes emelkedésének, valamint a magasabb készülék-értékesítéseknek és mobiladat-használatnak köszönhető. A mobil bevételek (az IFRS 15 hatása nélkül) 5,5 százalékkal 90,2 milliárd forintra növekedtek 2018 harmadik negyedévében éves összehasonlításban, míg 2018 első kilenc hónapjában, éves összehasonlításban 5,1 százalékkal 251,6 milliárd forintra emelkedtek. Ez a mobiladat-bevételek és az eszköz-értékesítési bevételek folyamatos, erőteljes növekedésének köszönhető.

A vezetékes bevételek (az IFRS 15 hatása nélkül) 2,5 százalékkal 50,1 milliárd forintra növekedtek 2018 harmadik negyedévében éves összehasonlításban, és 5,1 százalékkal 152,1 milliárd forintra 2018 első kilenc hónapjában. A növekedés az emelkedő készülékértékesítéseknek, valamint a magasabb TV és szélessávú kiskereskedelmi szolgáltatási bevételeknek köszönhető.

A rendszerintegrációs (RI) és IT bevételek 2018 harmadik negyedévében 19,8 százalékkal, 23,5 milliárd forintra nőttek éves összehasonlításban, ami 2018 első kilenc hónapjára 26,7 százalékos éves növekedést eredményezett. A magyarországi növekedést továbbra is a közszféra számára teljesített megrendelések eredményezték, míg Macedóniában az RI/IT bevételek növekedése mögött a testre szabott megoldási projektek növekvő száma áll.

Az energiaszolgáltatások a lakossági villamosenergia-piacról való 2017. november 1-jei kivonulást követően megszűntek.

Rékasi Tibor vezérigazgató úgy fogalmazott: "Örömmel tölt el, hogy 2018 harmadik negyedévében is megőriztük azt a jó teljesítményünket, amely az év első felét jellemezte. Ismét növekedtünk valamennyi üzletágban; a Rendszerintegrációs és IT, valamint az eszközértékesítési bevételek emelkedése jelentős mértékben járultak hozzá a negyedévben elért 5,4 százalékos bevételnövekedéshez. Magyarországon a mobiladat iránti kereslet tovább növekedett, összhangban a piacon jelen lévő okoseszközök számának növekedésével. Utóbbit erősítette az eszközértékesítésre vonatkozó stratégiánk, amely egyik fő fókusza az ok ostelefonok termékmixen belüli kiemelt támogatása. Új adatcsomagjaink a feltöltőkártyáktól az előfizetéses szerződések felé terelik ügyfeleinket, és elősegítik a mobil adatbevételek növekedését. Ezek a tényezők megmutatkoztak az egy mobil előfizetőre jutó árbevétel alakulásában is, ami éves szinten 8 százalékkal nőtt."

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy stratégiájuknak megfelelően továbbra is erőteljesen összpontosítanak a vezetékes hálózatukra. Dolgoznak azon céljuk megvalósításán, hogy üvegszáloptikás lefedettségüket 2018 folyamán közel 300 ezer háztartással kiterjesszék. Ez az erőfeszítés azon átfogó hosszútávú terv része, hogy az egész ország területén gigabites képességű internetkapcsolatot kínáljanak. Ezen erőfeszítések eredményessége jól látható a kiskereskedelmi szélessávú és a TV bevételek növekedésében is.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: