Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
csanyi_peter_otp
Csányi Péter, OTP BankForrás: OTP Bank

Reggel öt és tíz óra között már mintegy 10 ezren regisztráltak a mától az OTP Banknál elérhető Apple Pay szolgáltatásra, amely segítségével az iPhone-tulajdonosok is tudnak érintéses vásárlást kezdeményezni telefonjukkal.

Bő egy éves jogi és technikai előkészítés után május 21-től az OTP a Mastercarddal együttműködésben a magyar ügyfelek számára is elérhetővé tette az Apple Pay szolgáltatást. Csányi Péter, a pénzintézet ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a bank már korábban is elindította volna a szolgáltatást, de az Apple ragaszkodott saját menetrendjéhez.

Az Apple Pay jelenleg mintegy 30 országban érhető el, és például Németországban is csak nemrég jelent meg. Az OTP Magyarországon egyelőre egyedüliként kínálja a szolgáltatást. Banki oldalról egy OTP-számlához tartozó Mastercard vagy Maestro betéti vagy hitelkártya kell hozzá, ezt kell regisztrálni és digitalizálni az Apple Wallet-be. A regisztráció történhet az OTP internetes SmartBankján vagy a Simple alkalmazáson keresztül, de természetesen magában az Apple Walletben is indítható a regisztráció.

A szolgáltatás igénybevételéhez iPhone 6 vagy annál újabb készülékekre van szükség, de használható iWatch, iPad és Mac eszközökkel is. Mobil esetén ugyanúgy lehet a POS-termináloknál fizetni a telefonnal, mint egy érintéses bankkártyával. Az Apple Payben nincs napi limit, a vásárlások összegét csak a regisztrált bankkártya (amúgy az OTP alkalmazásaiban azonnal módosítható) napi limitje korlátozza. Azokban a webáruházakban is lehet fizetni, ahol fel van tüntetve az Apple Pay logó; ezek jellemzően egyelőre külföldi áruházak, de Csányi Péter reményei szerint egyre több hazai kereskedő is megteremti ennek lehetőségét.

Kérdésre válaszolva az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a magánszemélyek egymás közötti átutalásaira még nem lehet használni a szolgáltatást. A Visa bankkártyák, illetve a Simple virtuális kártyák regisztrálása is egy későbbi fejlesztési fázisban válik elérhetővé. Saját számításai szerint az OTP ügyfélkörében mintegy 300-400 ezer ügyfélnek lehet iPhone-ja, ezért Csányi Péter arra számít, hogy a szolgáltatás gyorsan népszerűvé válik. (A már idézett kezdeti számok is ezt látszanak igazolni.) Ráadásul az Apple Pay-ben a tranzakciók száma és az átlagos kosárérték is magasabb lehet, mint az Android felhasználók között.

A Simple alkalmazással egyébként az Android-felhasználók már mindazokat a szolgáltatásokat élvezhetik, amit az Apple Pay most kínál, még akkor is, ha nincs az OTP-nél vezetett bankszámlájuk. Másfél év alatt az androidos Simple-felhasználók több mint 5 millió érintéses fizetéses tranzakciót hajtottak végre telefonjuk segítségével, mintegy 20 milliárd forint értékben.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:ADAPTO Solutions Kft.

A legkeresettebb cégek: