Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
online_ugyintezes
Forrás: peoplesbank.bank

Távoli, videós azonosítással eddig is lehetett online módon hiteleket igényelni. Mostantól mindezt nem csak banki időben tehetjük meg, legalábbis az egyik szolgáltatónál.

Egy évvel ezelőtt a MikroCredit a magyar piacon az elsők között kínált az igényléstől a folyósításig teljes körűen online hitelterméket. A MiniKölcsön igénylői fényképet csinálnak magukról és igazolványukról, ezeket, illetve a jövedelemigazolást elektronikusan beküldik a szolgáltatónak. Az igazolványon szereplő és a frissen készített fényképet a TechTeamer mesterséges intelligenciát alkalmazó terméke, a FaceKom VideoChat hasonlítja össze egymással. Ha a két fotó egyezik és a többi adat is rendben van, a MikroCredit a saját scoring-rendszere alapján akár órák alatt elbírálja a kérelmet.

Mindezt automatizmusok is segítik, például közvetlen kapcsolat a KHR-rel és a GIRO-val, ami nagymértékben csökkenti az ellenőrzéshez és folyósításhoz szükséges időt. A hitelszerződést az ügyfél külön hardver és applikáció nélkül is elláthatta elektronikus aláírással, és ezután már folyósítani is lehetett a 25 ezer és 300 ezer forint közötti, fix, 90 napos futamidejű személyi kölcsönt.

Sárközi Zoltán, MikroCredit
 

Mivel a korábbi szabályozás csak a valós idejű videóazonosítást tette lehetővé, a módszer csak munkaidőben (a MikroCredit esetében 8:00 és 20:00 között) működött – mondta a cég sajtótájékoztatóján Sárközi Zoltán, a MikroCredit vezérigazgatója. A vonatkozó MNB-rendelet módosítása immár lehetővé teszi a nem valós idejű azonosítást is. Az ügyfelek számára ez annyit tesz, hogy a képeket és a dokumentumokat a nap 24 órájában bármikor feltölthetik a rendszerbe, bár a hitelbírálat csak a legközelebbi munkanap kezdetén indul.

A következő nagy lépés az azonnali átutalási rendszer indulása lesz, amikor már tényleg 0–24 órában történhet a hitelfolyósítás – ideális esetben a kérelem elindítása után egy órával már az ügyfél számláján lehet a pénz.

Sárközi Zoltán elmondta, hogy már több tízezer regisztrált felhasználójuk van, a hiteligénylések száma is tízezer felett van. Ügyfeleik döntő többsége a 18–49 éves korosztályból kerül ki. Tervezik az idősebbeket is megszólítani, ők azonban érezhetően idegenkednek a teljesen elektronizált ügyintézéstől, így feltehetően hagyományos értékesítési csatornákat is kialakítanak. A további tervekről szólva megemlítette, hogy jövőre már kártya- és folyószámla-terméket is terveznek.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: