Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


telenor
Forrás: MTI

Miután július végén lezárult a Telenor Csoport kelet-európai üzletágának eladása a PPF Group számára, új vezetők érkeztek a Telenor Magyarország élére.

Jan Hanuš
Ahogy arról korábban beszámoltunk, az új vezérigazgatót már június végén bejelentették: Jan Hanuš augusztus elsejétől tölti be ezt a pozíciót a Telenor thaiföldi érdekeltsége, a dtac élére távozó Alexandra Reich után. Jan Hanuš a Hradec Králové Egyetemen szerzett marketing, közgazdasági és informatikai diplomát. 2017-től a PPF Csoport telekommunikációs divíziójának kereskedelmi és HR-részlegét vezette. A cseh szakember korábban több mint tíz évig dolgozott az FMCG-szektorban. Vezetője volt a Vegg-go vegetáriánus ételeket gyártó gyorsétteremláncnak, az Emco élelmiszercégnek és a Kostelecke uzeniny élelmiszergyártó vállalatnak. Magyarországi tapasztalatokkal is rendelkezik: 2011 és 2012 között a győri Ceres Sütő ügyvezető igazgatói és elnökhelyettesi pozícióját töltötte be. 2009 és 2011 között a tejtermékeket gyártó francia Yoplait csehországi vállalatának ügyvezető igazgatója, 2006-2009 között a Vitana élelmiszergyártó értékesítési igazgatója volt.

Martin Oravec
A pénzügyi és a marketing terület is új vezetőt kapott a Telenor Magyarországnál, valamint új ember felel a vállalati kapcsolatokért is vezérigazgató-helyettesként. A cég új pénzügyi vezérigazgató-helyettesi pozícióját Martin Oravec veszi át. Pályafutását az Ernst&Youngnál kezdte vezető tanácsadóként, majd a Deloitte-nál foglalkozott tranzakciós és M&A ügyletekkel. 2009-ben pénzügyi vezetőként csatlakozott a cseh O2 vállalathoz (korábban Telefónika). Azóta számos területen szerzett pénzügyi, telekommunikációs és vezetői tapasztalatokat különböző pozíciókban az O2-nél. Az elmúlt években finanszírozási és beruházási projektfelelősként is tevékenykedett a BOLT-nál (az O2 startup-projektekbe és vállalkozásokba befektető alapjánál). A tavalyi évben a Tesco Mobile ČR pénzügyi igazgatójának nevezték ki.

Mohamend ElSayad
Mohamend ElSayad marketing vezérigazgató-helyettes lett a Telenor Magyarországnál. Az egyiptomi származású szakember több mint 20 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a digitális stratégiák, a márka- és termékinnováció területén; tanácsadóként számos nagyvállalat és startup munkáját segítette. 2004-2010 között az MSN Arabia ügyvezető igazgatója volt, majd 2011-2015 között a „du” integrált telekommunikációs szolgáltató elnökhelyettesi, majd vezérigazgatói pozícióját töltötte be. 2016-ban megalapította a Dubai Angel Investors-t. A szakember a Magyar Telekomtól érkezik, ahol 2015-2018 között lakossági marketingigazgatóként dolgozott.

Drozdy Győző
A vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciót ezentúl Drozdy Győző veszi át. A szakember 1993-ban első magyar munkatársként csatlakozott a Telenorhoz (akkor még Pannon GSM), azóta pedig számos felelős pozíciót töltött be a vállalaton belül, munkájával nagyban hozzájárulva azokhoz a sikerekhez, amelyeket a cég az elmúlt húsz évben elért. Műszaki igazgatóhelyettesként részt vett a vállalat, valamint a műszaki osztály felépítésében, később pedig vezérigazgató-helyettesként ő volt a felelős a 3G licenc elnyeréséért. 2011 óta vezérigazgatói stratégiai tanácsadóként segíti a Telenor munkáját. Számos szakmai elismerésben részesült az évek során, többek között a magyarországi mobilhálózat kiépítéséért Gábor Dénes-díjat kapott.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Loncsár Tibor

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: