Menü

Kiemelt témánk

Human Hungary 2017 – SIMON’S STAGE

Videóink:
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Köszöntő
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Összefoglaló
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – A tehetségek toborzása
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Hova mennek a tehetséges fiatalok dolgozni?
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Brian, a borókabogyó és a messiás
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Digitalizáció és karriertervezés
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Megújuló felnőttképzéssel válaszolva a digitalizáció kihívásaira
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Jövedelem, karrier kerekasztal-beszélgetés
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Munkavállalói ambíció
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – A beszéd motiváló ereje
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Motivációs lehetőségek kerekasztal-beszélgetés

Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap

RSS

12_Nagy_Miklos_420
Forrás: ITB

Mindig néhány lépéssel az üzleti célú technológiák előtt járnak a lokális és globális kutatóhálózatok. Ezt az előnyt a kormányzatnak is ki kell használnia – legyen szó közoktatásról, a digitális írástudatlanság felszámolásáról vagy a különféle platformok közti átjárhatóságról.

-
Nagy Miklós, NIIFI
Ebben az évben is megrendezte hagyományos, közös Networkshop konferenciáját a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI), a HUNGARNET Egyesület és a Magyar Internet Társaság. A múlt heti esemény mérlege: 350 regisztrált résztvevő, 7 szekció 111 előadással.

Ezúttal a veszprémi Pannon Egyetemen zajlott le a konferencia, amelynek mindenkori célja, hogy „a NIIF-program által átfogott felső- és közoktatás, közgyűjtemények, valamint az akadémiai kutatás informatikai szakemberei találkozzanak egymással, s kicserélvén tapasztalataikat, hazavigyék a bemutatott legkorszerűbb eszközökről szóló információkat” – foglalta össze lapunknak a rendezvény célját Nagy Miklós, a NIIFI igazgatója. Jelenleg Magyarország legnagyobb kapacitású hálózata az NIIF Intézet által, uniós támogatással fejlesztett kutatói hálózat, amely egyúttal a kormányzati hálózat gerincét is adja.

A NIIF-program nagy európai kutatórendszerekhez kapcsolódik, s ezeken keresztül globális kutatóhálózatokat ér el. Ezek a rendszerek mindig néhány lépéssel előrébb járnak az üzleti világ által használt technológiánál. A hazai hálózatra is olyan világszínvonalú alkalmazások épülnek, mint a biztonságos azonosítás, a szuperszámítási hálózatok (gridek), a felhőszámítási rendszerek – ezekkel jelentős energiamegtakarítást lehet elérni az informatikai eszközök használatában.

„Meghatározó szerepet kap a NIIF-program a kormányzati informatikában is” – fejtegette immár Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkára. Konferencianyitó előadásában a szakpolitikus többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a tanulási trendek az információs társadalom megváltozott körülményei közepette egyre inkább a helytől és időtől, az életkortól és a technológiai kötöttségektől való függetlenedés irányába változnak, s erre a kormánynak megfelelő válaszokat kell adnia. Például a kormányzat legfontosabb céljai között szerepel a közoktatási it-infrastruktúra fejlesztése. A felsőoktatásban is előkészítés alatt áll több fontos projekt, így a zöld számítástechnikai környezetet eredményező fejlesztés is. Cél a digitális írástudatlanság csökkentése és a szélessávú lefedettség növelése, s komoly erőket kell összpontosítani az egészségügyi informatika fejlesztésére is.

Bookmark and Share

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 1966 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Horváth Ádám

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4671 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bee Design Agency

A legkeresettebb cégek: