Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


RSS

income bevétel pénz money coin count
Forrás: ITB

Az EU-s támogatások és a piaci alapon működő kockázati tőke előnyeit kívánja egyesíteni a Horizon 2020 pályázatok keretében megjelenő új KKV-eszköz.

A vállalatok teljesen más hatékonysággal és más attitűddel használják a vissza nem térítendő támogatásokat, mint a piaci alapú kockázati tőkét. Ezt az ellentmondást próbálja enyhíteni, a Horizon 2020 pályázati keretprogramban megjelenő, korábban ismeretlen elem, a korai fázisú kkv-k áthidaló feltőkésítésére létrehozott „Új KKV eszköz”.

 A korábbi gyakorlat szerint a közpénzeket – vissza nem térítendő támogatások formájában – főleg kutatásokra költötték, míg a magántőkének a nagy része a piacosítást szolgálta,” mondja Jeney Nóra a Nemzeti Innovációs Hivatal szakértője és nemzeti kapcsolattartója. A gyakorlat azonban azt mutatta, hogy a kutatás és a piacosítás között létezik egy olyan fázis (amerikai startup-terminológiával élve a halál völgye, azaz a „valley of death”), amelyre sem finanszírozásból, sem pedig figyelemből nem jut elég. Ezt a „völgyet” kívánja most áthidalni a korai fázisú pénzügyi befektetési termék, amihez a cégek pályázati rendszerben, brüsszeli döntés alapján juthatnak hozzá.

Az eszköz a különböző kkv-kat három fázisban támogatja, attól függően, hogy a megvalósítás melyik szintjéhez kérnek támogatást. Az elsődleges cél, hogy a felmerülő ötletek közül olyanok maradjanak versenyben, amelyeknek valós esélyük van piaci termékként megállni a helyüket, és ezeket az ötleteket el is juttassa a piaci megmérettetés fázisáig.

egov.hu

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Kisgergely Kornél

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: