Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap

RSS

Innovációs TechShow
Forrás: ITB

Tavaly még csak versenyző volt az Innovációs TechShow-n, idén már a zsűri tagja a Webcam Laboratory-t fejlesztő cég vezérigazgatója.

Idén ismét megrendezésre kerül az Innovációs TechShow, amelyen – a tavalyihoz hasonlóan – az orvostudományban, információtechnológiában, oktatásban és a természettudományok egyéb területein egyaránt innovatív megoldásokkal előrukkoló vállalatok küzdenek meg a fődíjért.

A tavalyi verseny során a közönség szavazata döntött az első helyről, amelyet meglepő módon egy oktatási szoftver, a Webcam Laboratory nyert meg. Az Intellisense Zrt. fejlesztése nagy érdeklődést váltott ki a közönség körében, amelyben nagy számban fordultak elő gyerekek. A Webcam Laboratory nevű, egyszerű webkamerás és laptopos technológián alapuló képfelismerő szoftver úgy képes felismerni a webkamera által készített képeken megjelenő alakzatokat, hogy nem szükséges különböző szenzorokat akasztani a kísérleti alanyokra, hiszen a szoftver színek alapján képes tájékozódni a formák között.

 

Vaszary Zsolt, az Intellisense Zrt. vezérigazgatója – aki a tavalyi siker után már nem versenyzőként, hanem mint zsűritag vesz részt az innovációt előtérbe helyező versenyen – az itbusinessnek elmondta, hogy különleges érzés számára és vállalata számára, hogy a főként oktatási célokból kifejlesztett tudományos megfigyelésekre alkalmas Webcam Laboratory olyan produkciók közül került ki győztesként, mint a 3D-s megjelenítési megoldások, az adatgyűjtésre alkalmas (úgynevezett ”drón”) repülőgép, vagy az elektromos autó.

A cég a tavalyi Innovációs TechShow-n elért sikere után nemzetközi elismerésben is részesült, méghozzá nem is kicsiben. Mint Vaszary Zsolt lapunknak elmondta, az Intel már felhasználja a Webcam Laboratory szoftvert azon innovációs folyamatokat célzó számítógépein, mint a ClassMate pc, vagy a Study Book.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2062 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Gáspár László

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4921 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: