Ma: 19°CVihar
RSS
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése

„Fele annyit sem foglalkoznak idehaza a professzionális munkaerő megtalálásával az ict-cégek, mint a világban bárhol.”

Sokkal többet kéne foglalkozniuk a magyarországi ict-vállalatok vezetőinek az igazán rátermett, szakmailag kompetens humán erőforrás biztosításával, állapította meg Szelecki Zsolt, a PwC HR-tanácsadási területének vezetője az ITBusiness & Technology 2013 konferencián. Az első kerekasztal-beszélgetés Barzca György, a Századvég gazdaságkutató vezető elemzője, Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója, Klotz Tamás, a Magyar Posta informatikai igazgatója és Gulyás Kovács Gergely, az Infotér elnökségének tagja részvételével zajlott le. Az iparági eszmecserén a magyarországi ict-cégek kilátásairól, versenyszférabeli lehetőségeiről értekeztek a résztvevők.Bookmark and ShareCikk nyomtatása
xEzt is figyelmébe ajánljuk:

Az ict-piac öt legfontosabb témája 2015-ben – avagy ami a piacot foglalkoztatja 2015-ben

A tavalyi Infotér Konferencia napján fogadták el a Digitális Nemzet Fejlesztési Programról szóló kormnyhatározatot, amely nagy optimizmusra késztette a piaci szereplőket. Negyed év elteltével az állam és a piac még mindig jó viszonyt ápol, ami további bizakodásra ad okot a digitális fejlesztéseket illetően. De konkrétan mire is számíthatunk 2015-ben? Mely problémák látszanak megoldódni, és milyen akadályokat kell még mielőbb leküzdeni a témában, ha valódi változásokat szeretnénk? Az IT Business Medvejárás című konferenciáján erről értekezett Biró Viktor (MVM), Major Gábor (IVSZ), Kelemen Csaba (NFM), Szentiványi Gábor (ULX), és Harold Teasdale (Quadron).
<1/3>
További friss írások

Sikeres pályázatok, jöhet a piacosítás!

2014. 10. 07.
Manapság egyre több kritika éri a startupokat, miszerint ez csak egy divatszó, s valójában – legalábbis a hazai ökoszisztémát nézve – közülük csak elenyésző cég éri el a kezdetben kitűzött sikereket. Most szeretnénk két olyan céget bemutatni, amelyek valóban komoly eredményeke...

Inside ITB 2014 - Szponzorok a rendezvényről

2014. 09. 16.
Ezúttal azon cégek képviselőit csíptük el egy-egy nyilatkozat erejéig, amelyek főbb támogatóinkként voltak jelen szezonnyitó rendezvényünkön.

Inside ITB 2014 - Díjazottak

2014. 09. 05.
Az itbusiness leadership award díjat idén a Magyar Telekom és az ApPello pályázata érdemelte ki, különdíjat a Business Telecom pályázata kapott. Az év legsikeresebb ict-menedzsere 2014 díjat Rékasi Tibor vihette haza.

Inside ITB 2014 - Összefoglaló videó

2014. 09. 05.
Idén 12. alkalommal rendezte meg az IT-Business Publishing (ITB) szezonnyitó fogadását. Az est folyamán bejelentettük egy új kiadvány elindulását, továbbá kiosztottuk a szakmai zsűri által megszavazott díjainkat is.

Human Hungary 2014 - FINAL FOUR

2014. 06. 03.
A Human Hungary 2014 – FINAL FOUR a csapatot, annak felépítését, motiválását, az üzleti stratégiában megmutatkozó jelentőségét mutatta be. Videós összeállítás a konferenciáról.

Kultúrterrorizmus, mint marketing

2014. 06. 02.
A Laibach története 1980-ban, abban a jelképes évben kezdődött, amikor Lengyelországban megalakult a Szolidaritás, Jugoszláviában pedig meghalt Tito. 30 éve provokálnak besorolhatatlan zenei stílusukkal, ami a popot, a metált és az indusztriált is magába foglalja.
A rovat ajánlója
Manapság egyre több kritika éri a startupokat, miszerint ez csak egy divatszó, s valójában – legalábbis a hazai ökoszisztémát nézve – közülük csak elenyésző cég éri el a kezdetbe...