Ma: 13°CBorús idő
RSS
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Bejelentette a Telekom, hogy november elejétől Magyarországon is megkezdi a Mozilla Firefox operációs rendszerével működő okostelefon értékesítését. Az új Alcatel One Touch Fire készülék, a hazai szolgáltatók közül elsőként a Telekom kínálatában érhető el.

A Firefox OS-alapú okostelefonok az első olyan eszközök, amelyek teljes mértékben webes technológiákkal működnek. A világszerte több százmillió ember által használt internetes böngészőnél, a Firefoxnál megszokott biztonságot, adatvédelmet, testreszabhatóságot és egyszerű kezelhetőséget kínálja most a Firefox OS okostelefonokra is, olvashatjuk a kiadott közleményben.

 A kényelmes böngészés és keresés élményét nyújtó okostelefonban kamera is található, hogy a felhasználók minden fontos pillanatot megörökíthessenek, akár videóval is. Az elkészült fotók, videók vagy akár a zenék és dokumentumok tárolásáról a 160 MB-os memória gondoskodik, amely Micro SD kártyával 32 GB-ig bővíthető.

A Telekom kínálatában megjelent Firefox OS „ravasztelefonok” dinamikus funkcióikkal szó szerint alkalmazkodnak a felhasználó pillanatnyi igényeihez. Ha például a felhasználó rákeres kedvenc zenei előadójára, a telefon kijelzője látványosan módosul a keresés témájának megfelelően, például, megjelenik azoknak az alkalmazásoknak a listája, amelyekben megvásárolhatja, vagy azonnal meghallgathatja a keresett előadó számait, jegyet vásárolhat koncertjére.

Az alkalmazások egyszeri kipróbálásra is futtathatók, vagy végleg letölthetők a készülékre. Így a felhasználó dönt, milyen tartalmat hogyan, és mikor kíván elérni. A Firefox OS emellett mindazt nyújtja, ami egy okostelefontól megszokott – telefonálást, üzenetküldést, e-mailt, beépített kamerát –, illetve amit a felhasználók ezen felül használni szoktak: beépített Facebook- és Twitter-támogatást; helyfüggő szolgáltatásokat, mint a Nokia HERE Maps, amely a helyi forgalmat és tömegközlekedési lehetőségeket is mutatja; a közkedvelt Firefox böngészőt; a Firefox Marketplace alkalmazásboltot és még sok más lehetőséget. Bár a Firefox OS webalapú, online kapcsolat nélkül is mindig biztosítja az összes olyan telefonos alapfunkciót, mint a névjegyek és a naptár kezelése.

A november 1-től kapható Alcatel One Touch Fire a Telekomnál 19990 forintért vásárolható meg, feltöltőkártyás Domino Surf csomagban, havi 150 MB mobilinternettel. A rendeltetésszerű használathoz mobilinternet szolgáltatás igénybevétele szükséges, az egyes alkalmazások letöltése és használata adatforgalmat generál.

Forrás: Telekom

Címkék: Magyar Telekom
Bookmark and ShareCikk nyomtatása
xEzt is figyelmébe ajánljuk:

Rangos média versenyen mentünk mennybe

Elsőként nyertek magyarok a világ egyik legrangosabb média versenyén. A Festival of Media Global Awards nemzetközi verseny Best Use of Technology kategóriájának aranymedálját a Magyar Telekom ’Égi Galéria’ nevű kampányával érdemelte ki.
<1/3>
További friss írások

A legkeresettebb emberek, cégek, cikkek, posztok – április

2014. 04. 17.
Havi rangsorunk mindig objektív statisztika eredménye. Online felületeink látogatottsági adatai alakítják ki.

Sikert aratott a megújult EMMA

2014. 04. 16.
Az Enterprise Group az április elején megrendezett Magyar Kórházszövetség (MKSZ) Kongresszusán mutatta be az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás 2.0 verzióját. Az integrált medikai rendszer előremutató technológiai megoldásai új távlatokat nyitnak az egészségügyi informatikába...

Magyar fejlesztésű biztonsági appot minősített az amerikai szabványügyi hivatal

2014. 04. 16.
A telefonbeszélgetések és SMS üzenetek titkosítását végző alkalmazás kategóriájában a világon elsőként szerezte meg az amerikai Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Hivatal FIPS 140-2-es minősítését. A Zybex Secure Phone erősségére jellemző, hogy az Amerikai Biztonsági Hivatal...

Útdíj mobilról

2014. 04. 16.
Nem egészen egy évvel az elektronikus útdíjfizetési rendszer indulása után már mobilról is lehetőség van a díj kiegyenlítésére. Az alkalmazásba a későbbiekben az e-matrica és a parkolás is integrálódik.

Indul a negyedik mobilszolgáltató

2014. 04. 16.
Május 22-én a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Ethical Hacking Konferencia keretében a negyedik GSM szolgáltató is elstartol a tervek szerint. Persze, ez csak egy fantom szolgáltatás lesz és mindössze egy órácskát fog „garázdálkodni” a mobilpiacon.

Innováció cégen belül

2014. 04. 16.
Milyen stratégiával lehet erősíteni a vállalkozó szellemet a szervezeten belül? Erre kereste a választ a Regus legújabb felmérése.