Ma: 12°CTiszta idő
RSS
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése

A dél-koreai Samsung 10,4 milliárd jenes befektetéssel 3,04 százalékos tulajdonrészt vásárol a Sharp japán elektronikai cégben.

A tranzakció a pénzügyi gondokkal küszködő japán gyártó tőkepozíciójának javítása mellett utat nyit majd a két cég számára a szorosabb együttműködés előtt az lcd-kijelzők területén. A Samsung közlése szerint a befektetés biztosítja a cég lcd-kijelzőkkel való megbízható ellátását. A japán cég a Samsung egyik fő riválisának, az amerikai Apple-nek is nagy számban szállít lcd-kijelzőket.

Az üzlet március 28-án jön létre, amikor a Sharp 35,8 millió új részvényt ad ki, ezeket a Samsung egyenként 290 jenes áron fogja megvásárolni. Ezzel a Samsung a legnagyobb külföldi tulajdonos lesz a japán cégben.

A Sharp 450 milliárd jenes veszteséggel számol a március 31-ig tartó 2012-es üzleti évre. A cég decemberben az amerikai Qualcomm-mal állapodott meg egy szintén 10 milliárd jenes tőkeinjekciótól. Korábban a tajvani Foxconnal is tárgyalt a Sharp egy 67 milliárdos befektetésről, ebből az üzletből azonban jelenleg úgy tűnik, hogy nem lesz semmi.

Forrás: MTI

Címkék: Samsung
Bookmark and ShareCikk nyomtatása
xEzt is figyelmébe ajánljuk:

Bezár a Samsung gödi gyára

Lehúzza a rolót a 2012-ben még 76 milliárd forint árbevételt összehozó Samsung SDI Magyarország Zrt. A második legnagyobb magyarországi Samsung-vállalat színestelevízió-képcsövet, plazmatévé-paneleket és mobiltelefon-kijelzőket gyártott, sajtóértesülések szerint kifogyott alóla a piac.
<1/3>
További friss írások

Magyar fejlesztésű biztonsági appot minősített az amerikai szabványügyi hivatal

2014. 04. 16.
A telefonbeszélgetések és SMS üzenetek titkosítását végző alkalmazás kategóriájában a világon elsőként szerezte meg az amerikai Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Hivatal FIPS 140-2-es minősítését. A Zybex Secure Phone erősségére jellemző, hogy az Amerikai Biztonsági Hivatal...

Útdíj mobilról

2014. 04. 16.
Nem egészen egy évvel az elektronikus útdíjfizetési rendszer indulása után már mobilról is lehetőség van a díj kiegyenlítésére. Az alkalmazásba a későbbiekben az e-matrica és a parkolás is integrálódik.

Indul a negyedik mobilszolgáltató

2014. 04. 16.
Május 22-én a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Ethical Hacking Konferencia keretében a negyedik GSM szolgáltató is elstartol a tervek szerint. Persze, ez csak egy fantom szolgáltatás lesz és mindössze egy órácskát fog „garázdálkodni” a mobilpiacon.

Innováció cégen belül

2014. 04. 16.
Milyen stratégiával lehet erősíteni a vállalkozó szellemet a szervezeten belül? Erre kereste a választ a Regus legújabb felmérése.

Pályára fel!

2014. 04. 16.
Ha már Magyarországon emberközpontú világban élünk, akkor mi más lenne egy rendezvény középpontjában, mint maga az ember? Vagyis a Human Hungary.

Adatok a felhőben

2014. 04. 16.
Néhány évvel ezelőtt, amikor a felhő alapú szolgáltatások világhódító útra indultak, hazánkban még csak a legnyitottabb vállalatok és szervezetek kacérkodtak bevezetésének gondolatával. Mára ez a kép jelentősen átalakult, és piaci szegmenstől függetlenül szinte mindenhol felüt...
A rovat ajánlója
A telefonbeszélgetések és SMS üzenetek titkosítását végző alkalmazás kategóriájában a világon elsőként szerezte meg az amerikai Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Hivatal FIPS ...