Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


1_03_Soltesz_Attila_IMG_2402r.jpgSoltész Attila, elnök, Informatika a Társadalomért Egyesület

Karácsony közeledte a modern kor embere számára legalább annyi elfoglaltságot jelent, mint amennyi izgalmat és az ünnepeket megelőző boldog várakozást. A készülődések kellemes terhe mellett plusz feladatként nehezedik ránk az év végi zárás és a jövő év tervezése. Gyakran a szakmai projektek végét is az év végéhez kötjük, és a határidő közeledtével sokasodnak a munkák. Sokszor érezzük azt, hogy Jézus születésének ünnepléséhez nem méltó a kimerültség és az idegesség. Gyakran megfordul a fejünkben a gondolat, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, ha a gazdasági év vége nem decemberre esne.

Nem csak a munkák sokasodnak azonban az év végéhez közeledve. Ilyenkor szívesen adunk számot üzleti és emberi kapcsolatainkról, gondolunk egy képeslap, kisebb ajándék, közös ebéd vagy vacsora erejéig barátainkra, üzleti partnereinkre. Nemcsak üzleti megfontolásból, hanem azért is, mert a szeretet ünnepéhez közeledve gondolni szeretnénk azokra, akik fontosak számukra. Az Infotér stábja is becsben tartja mindazokat, akikkel együtt építik a jövő Magyarországát, és akik hűséges résztvevői az egyesület rendezvényeinek. Hagyományainkhoz híven idén is az ez évi Infotér Konferencia előadásait, kerekasztal-beszélgetéseit dolgoztuk fel ünnepi kiadványunkban, hiszen a számtalan párhuzamos helyszín és program miatt lehetetlen mindenhol egyidőben jelen lenni.

2018 fontos mérföldkő volt a digitális transzformáció korszakában. Gazdaságunk és társadalmunk informatizáltságának évről évre érezhető fejlődését mi sem mutatja jobban, mint hogy az iparági szereplők elérkezettnek látták az időt arra, hogy létrejöjjön egy legfelsőbb szintű együttműködési fórum a mesterséges intelligencia fejlesztésére és lehetőségeinek kiaknázásra. A Mesterséges Intelligencia Koalíció balatonfüredi alakulását az első pillanattól óriási érdeklődés övezte, és az aláírók elszántságából az sejthető, hogy aktív formálói és nem követői szeretnének lenni a technológiának.

A kilencedik balatonfüredi összejövetel a korábbiakhoz hasonlóan – a néhány kiemelt téma mellett – a teljességre törekedett. Terítéken volt a közigazgatás modernizálása, az infrastruktúra-fejlesztés, a vállalkozásfejlesztés, az informatikai biztonság, a térinformatika, a pénzügyi szektor informatikája, az eHealth, a diszruptív technológiák és a határon átívelő lehetőségek, de olyan érdekességgel is szolgáltunk idén, mint a mobilitás technológiái, a lányok és az IT-pálya, a digitális diplomácia vagy akár az e-sport.

A digitális transzformáció világában bármi lehetséges – hallhattuk a rendezvényen is. A bármihez azonban meg kell teremtenünk a változások humán hátterét. Emiatt is gondoltuk, hogy idén a nulladik nap fő témájának az oktatást választjuk. A szemléletformálás és az oktatás talán sosem volt annyira égetően szükséges, mint most. Mindannyiunknak feladata van ezzel, és ez a gondolat éljen bennünk a jövő évben is!

 

Az ünnepek közeledtével engedje meg, hogy megköszönjem együttműködését, az Infotér Egyesület és az ITB nevében pedig békés, áldott karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánjak!

Rovatok

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: