Menü
03_bigstock_Wheat_field_2.jpg

Összeszámoltam, szeptember óta legalább egy tucat több száz fős, helyenként ezer főt is meghaladó ICT-konferencia zajlott le, zajlik le október derekáig! A többségük színvonala megütötte azt a mércét, hogy ne csak mezei networking eseményként jegyezze az ICT-társadalom. Ebbe a konferenciadömpingbe új típusú rendezvényt behozni igazán nem triviális.

Már pedig be akarunk hozni egy új prémium eventet, hiszen a média a folyamatos megújulásról (is) szól. Azt tudtuk, hogy egy szakmai és egy társasági esemény kombót szeretnénk tető alá hozni. Méghozzá ősszel, limitált létszámmal. S innentől már adta magát, hogy a társasági rész kapcsolódjon a szürethez, a szakmai téma pedig legyen az agro IT, ami egy fontos téma. És most, hogy beleástam magam az agráriumba, rájöttem, hogy elképesztően komplex és hihetetlenül izgalmas ez a világ! És döbbenetes módon eddig még senki sem szervezett mezőgazdasági-informatikai eventet. Hát akkor most mi majd hiányt pótlunk!

Mert valóságos digitális cunami érte el a mezőgazdaságot – ez kiderül Business rovatunk e témájú összeállításából is. És nemcsak a (szakma)politika, a stratégiaalkotás elvi szintjén, hanem a mindennapi gyakorlatban is. Smart lett a szektor. Ez lett az a terület, ahol azok az informatikai hívószavak, amelyektől más iparágakban nem egyszer ódzkodnak, az agrárszektor valamennyi szegmensébe (nem is annyira csendben és nem is annyira lassan) beszivárogtak. Ugyanakkor amellett, hogy technológiai fronton digitális cunami söpör végig a mezőgazdaságon, humán kérdésekben nagy a baj. Mert a hiányzó munkaerő és a generációváltás kérdései nehéz feladat elé állítja az agráriumot is. Na tessék, még egy szektor, ahol a HR határozza meg az iparág jövőjét és sikerességét!

Így aztán, mi nem kevesebbre vállalkoztunk, mint hogy egyrészt felmutassunk olyan IT-telco cégeket, akik meg akarják mutatni, mit tudnak nyújtani az agráriumban. Másrészt nagyon kíváncsiak vagyunk azokra a (nagy)gazdákra, akik nyitottak az ICT-technológiák befogadására. No meg azokra a (szakma)politikusokra, akik majd elmondják, milyen működési környezetet tudnak teremteni az agrárium és az IT-világ minél gyorsabb és hatékonyabb egymásra találásához. És persze az ICT-szegmens után bele akarjuk ásni magunkat az agráriumban tapasztalható generációs és munkaerő kérdésekbe is. Hogy milyen hasonló és egymástól eltérő folyamatokat észlelünk majd, na arra különösen kíváncsi vagyok!

Persze a „szakmázás” mellett helyt adunk a felemlegetett társasági eseménynek is. A technológia és a humán világ párhuzama nekünk alap! Így munkára fogjuk az IT-telco társadalom prominens szereplőit. Konkrétan: szüretelni fogunk! Sokan gyűlölik, hogy folyton öltönyben-kiskosztümben kell „lakniuk”, így hát ez lesz az az event, ami a szakmailag unikális kontent mellett abban is egyedi lesz, hogy most az egyszer, a szüretre nem a business casuel lesz az ajánlott dress code. Ellenkezőleg! Ez az a rendezvény, ahová biztos, ami biztos, nem árt egy gumicsizmát is bedobni a csomagtartóba…

Rovatok

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2028 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Poór Károly

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4834 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:SERCO Informatika Kft.

A legkeresettebb cégek: