Menü

Az elmúlt napokban sokszor jutott eszembe a fenti mondóka, ha már egyszer annyi gyerekkel voltam körbevéve, s amúgy is ezerrel tombol a nyár. Ahogy látom, nemcsak az én lelkemben, hanem az olvasók, ügyfelek egy része is szabadságolta már magát elsőkörösen. Kicsit hosszabb válaszidőkkel működnek, sok az iPhone-ról, iPadről érkező, kurtára fogott üzenet, és azok nagy részét is a leglehetetlenebb időpontban küldik el.

De nincs ezzel semmi baj, a digitális pórázt láthatóan nem engedik el a kedves topmenedzserek (sem). Lehet, hogy igazából meg sem tehetik. Vagy talán mégis? És ha hátat fordítanak mindennek és mindenkinek, vajon nem bánják meg? Bevallani biztosan nem fogják, maximum kinek-kinek összeáll a kép, hogy a nagy szabadságolás akár vissza is üthet, esetleg nem tesz jót az üzletmenetnek.

Kíváncsi vagyok, hogy a roamingdíjak megszűnése hoz-e változást a topmenedzserek telefonálási, e-mailezési, online tartalomfogyasztói szokásaiban. Én azt gondolom, hogy eddig azért többnyire „ésszel” használták a mobiljukat külföldön, de most, hogy nem kell tartaniuk a számlasokktól, nemcsak a kiválasztott, kontakt listájukon jegyzett emberekkel beszélnek majd tömören-röviden. És feltehetően többet olvasnak is online, és biztos vagyok benne, hogy a közösségi médiatartalmak fogyasztása, a Messenger használata nem csak a free wifi zónákra koncentrálódik majd. Már előre kíváncsi vagyok, miről számolnak be a szolgáltatók nyár végén, milyen változásokat tapasztalnak a roamingdíjak megszűntével.

Én mindenesetre fölöttébb örülök ennek a szép új világnak. Nemcsak magánemberként, hanem tartalomszolgáltatóként is. Azt eddig is tudtam, hogy a print magazin utolsó számait nem egy kedves olvasó csomagolja be, hogy a szabadsága alatt majd átrágja magát rajtuk. De mindenkinek ott van a kezében a mobil, a tablet, így ilyenkor alaposan megugrik a weboldalunk látogatottsága, az ITB FB oldalán pedig sokszorozódik az elérés. S ha az ember ismeri az erre az időszakra vonatkozó, megváltozott olvasási szokásokat, akkor bizony jól felfogott üzleti érdekből is illik azt supportálni.

Biztos vagyok benne, hogy a TOP 25-ös szavazás 4 hetes időszaka garantált olvasószám-növekedést generál, ilyenkor a lájktáborunk is szépen nő. S az INSIDE ITB szakmai napunkkal kapcsolatos infók böngészése, az innovációs (projekt- és termékfejlesztés), a humán (humánmenedzsment és üzletfejlesztés) díjainkra való pályázati lehetőségek bogarászása, vagy a szakmai nap és a gálaest alakuló programjának szemlélése is hoz extrában olvasókat.

Azt hiszem, pont elég dolgunk lesz a pályáztatással, a TOP 25 szavazással, no meg azzal, hogy mindezektől függetlenül nyáron is releváns tartalommal jelentkezzünk, ahogy az egy piacvezető médiumtól elvárható.

Rovatok

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2002 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bende Richárd

A legkeresettebb emberek: