Menü
03_www.budducks.com.jpg

Ahogy közeledik a Human Hungary, egyre többször jut eszembe Andersen meséje a rút kiskacsáról. Azt tudom, hogy nagyon szerettem ezt a mesét, emlékszem a hatalmas, kemény fedeles meséskönyvre, benne a gyönyörűséges fekete-fehér illusztrációkra. A konferencia tervezésekor tűvé tettem érte a padlást, de úgy látszik, a sok költözés során valahol elveszett… De amikor ránézek a Human Hungary – A rút kiskocka kreatívjára, érzékelem az áthallást és szinte látom magam előtt azt a nagy fehér fedeles meséskönyvet.

Akkoriban, olyan 6-7 évesen biztosan nem gondoltam, hogy egyszer majd konferenciát szervezek, azt se tudtam, mi az a konferencia. IT-ről, meg HR-ről sem beszéltek anno a szüleim, maximum a számítástechnikát és a személyzetist emlegették néhanap, azokat sem feltétlenül pozitív kontextusban. Magyar tanárok lévén nem különösebben érdekelte őket az a világ. Így nem csoda, hogy sokáig én is tanárnak, konkrétan nyelvtanárnak, készültem. Aztán valahogy a gimnázium elején „elfajzottam”, és egyre jobban érdekelt a matek és a fizika, így az egyetemet programtervező matematikusként végeztem. Akkoriban még nem volt divat a diplomahalmozás, így az volt a természetes, hogy az ember a képzettségének megfelelő állásba helyezkedjen el. De lehettem én bármennyire is sikeres tudományos munkatárs egy akkori jó nevű kutatóintézetben, valami hiányzott. Nagyon! Méghozzá az ember! Akkor még azt mondtuk, hogy pályát módosítottam: átnyergeltem a médiába. Ma azt mondjuk, szektort váltottam. S szép komótosan végigmentem a szamárlétrán, amelynek egyetlen grádicsát sem hagytam ki, hála az égnek, meg a főnökeim tudatosságának. Ma már tudom, hogy valami olyanba ugrottam bele, amit a nulladik percétől imádok, és a szektorváltásnak, az átképzéseknek köszönhetően megkaptam mindazt, amire vágytam.

Ez a szektorváltás nekem, meg a családomnak fontos volt. De nekem azok a szektorváltások is fontosak, amikor egy másik iparágból érkezik valaki ICT-s felső vezetői pozícióba. Azt meg többnyire fájlalom, ha egy nekem kedves ember fordít hátat az IT-telco világnak és próbálja ki magát más szegmensben. A menedzserkeringő már csak ilyen. S ugye ezeket a karrierváltásokat nekünk meg kell írnunk, és ezekre bizony imádnak kattintani az olvasók, még akkor is, ha konzekvensen péntek délután rukkol elő a cég a farbával. És ezek a (szektor)váltások a Facebook oldalunkon is rendre nagyot mennek: nő az elérés, az átkattintás, Facebook oldali aktivitás. Médiamunkásként azért szép feladat egy szektorváltó (felső)vezető érkezése, mert ugyebár őt csak fel kell építeni, csak vizibilissé kell tenni az olvasók és a (potenciális) ügyfelek előtt. Hát ehhez mi értünk! Aki pedig távozik az ICT-berkekből, nem vennék rá mérget, hogy pár éven belül ne akarna visszatérni az ICT-világába, mely a maga dinamizmusával, igen jó kondícióival sokakat visszacsábít.

A magam részéről nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy kutatási eredmények, konkrét case studyk alapján mennyiben árnyalódik, egészül ki a képem a szektorváltó menedzserekről. Azt tudom, hogy a már nagyon helyesen egyre kevesebbet emlegetett 2008-as gazdasági válság jelentősen dinamizálta ezt a folyamatot. Azt is tudom már, hogy nagyban függ mindez az adott menedzser személyiségétől. De abban is biztos vagyok – ismerve az ITB-konferenciák eddigi történetét –, hogy kapok még érdekes, meglepő információkat e témakörben. De hála az égnek, már nem kell soká erre várnom, hiszen május 24. már igen közel van. Így hát irány a Human Hungary és az Ericsson-székház! Én biztosan ott leszek!

Rovatok

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2047 személy szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4898 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: