Menü
carkey
Forrás: carhirevoucher.wordpress.com

Kis túlzással internet of things startupnak is nevezhetjük a most bemutatkozott svájci-magyar céget. Nem kis önbizalommal a magyar smarthome-piacot szeretnék meghatározni.

iBlue okoskapcsoló

Beindult az iBlue Magyarországon. A svájci cégrész egy inkubátorház vagy design house, amely innovatív fogyasztói termékek létrejöttét kívánja támogatni. Ott fejlesztették és itt fogják gyártani azokat a Bluetooth 4 (Bluetooth Smart) alapú okos kapcsolókat, amelyeket első menetben autókba vagy egyéb, motoros járművekbe, illetve motoros kapukba, sorompókba lehet beépíteni, hogy az eszközök okostelefonnal vezérelhetővé váljanak. Járműveknél nyilván nem az irányítás a funkció, hanem az indítás blokkolása. Kézenfekvően a vezérlő alkalmazások ingyenesen letölthetők a három meghatározó (iOS, Android, Windows) platform app-áruházaiból.

 

A termék TÜV tanúsítvánnyal már rendelkezik, meghatározó volumenű hazai értékesítésre még nem került sor. Jelenleg szervizeket, olyan szolgáltatókat keresnek, amelyek a kapcsolók beépítését végzik majd. Egy kapcsoló végfelhasználói bruttó ára 44900 Ft, legyen az iBlue Smart Gate vagy iBlue Immobilizer típusú.

 

 

 Technikai részletek

Kis utánagondolással kitalálható, hogy az iBlue-kapcsolók egy (hatjegyű) pin-kód megadása után működtetik azt az eszközt, amelybe az okos kapcsolót beépítették.Az okostelefonos app segítségével lehet minden beállítást elvégezni. Egy okostelefon tetszőleges számú kapcsolót vezérelhet, és ugyanazt a kapcsolót tetszőleges számú okostelefon vezérelheti.

Az Immobilizer nyugalmi állapotban „néma”, nem keres vezérlőt, tehát nem lehet kívülről felderíteni. Csak a gyújtás ráadása (áram alá helyezés) után válik aktívvá. Illetéktelen működtetés ellen a Bluetooth Smart szabványba beépített 128 bites titkosítás véd.

Be lehet állítani automatikus pin-kód kiadást, ekkor azt nem kell minden vezérlés alkalmával beütni. Mivel a pin-kód(oka)t az okostelefon tárolja, annak elvesztése, elromlása, ellopása esetén csak a kapcsolókhoz gyárilag járó, egyedi puk-kód birtokában a kapcsolóknak adott új pin-kód segítségével válnak újra vezérelhetővé a járművek illetve ajtók, kapuk.

Hanák Attila, az iBlue Hungary cégvezetője elmondta, hogy az okos kapcsolók kialakítása során az egyszerűséget, a kényelmet, a biztonságot és a kezelés élményszerűségét tekintették fő szempontoknak.

A legközelebbi jövőre vonatkozó terveikben szerepel, hogy a pin-kódok és eszközök kezelését internetes, felhő alapú szolgáltatással oldják meg, az ehhez szükséges átjáró már az utolsó vizsgálatoknál tart.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2002 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bende Richárd

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4740 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: