Menü
hololens
Forrás: Quartz

Még pár év és jön a virtuális bankfiók; a 3D-ben megjelenített személyes pénzügyi információ; valamint a holografikus banki ügyintézői szolgáltatás.

Hololens-re fejleszt banki megoldást az OTP Bank: a vállalat a Microsofttal és a 360Worlddel együttműködve kísérletezik a kevert valóság (mixed reality, MR) és a banki szolgáltatások összekapcsolásán.

A márciusi Future Decoded szakmai konferencián a bank bemutatott egy olyan MR-technológiát, amely nemzetközi szinten is úttörő a pénzügyi szektorban. A Hololens a Microsoft kiterjesztett valóság hardware-e, amelynek bankszférában való alkalmazhatóságát a világon most elsőként teszteli a hazai pénzintézet. A fejlesztés célja, hogy virtuális bankfiókot, holografikusan megjelenített banki ügyintézői szolgáltatást, 3D-ben megjelenített személyes pénzügyi információt szolgáltassanak az ügyfelek számára, a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb azonosítás mellett.

A konferencián megtartott demonstráció keretében a szakmai közönség élőben is láthatta az eddigi fejlesztés eredményét, ahogy a szemüveg által közvetített és a színpadon kivetített képen a színpadon ülő valódi emberek mellett feltűnik egy holografikus alak: egy máshol a kamera előtt ülő ember virtuális megvalósulása. A prototípus, amelyet az OTP Bank informatikai kutató részlege készített, bemutatja, miként gondol a vállalat a holografikus bankolásra, amelynek széleskörű elterjedése a piackutató cégek előrejelzése szerint 2025-re várható.

„Informatikai kutató részlegünkön számos jövőbemutató eszközzel és megoldással kísérletezünk. Egyes fejlesztéseink, mint például a Hololens-re tervezett virtuális banki szolgáltatás, vagy egyes blockchain-alapú megoldások már előrehaladott stádiumban vannak, és reméljük, hogy a közeljövőben ügyfeleink is megismerkedhetnek ezekkel, új szolgáltatások formájában” – mondta Popovics László, az OTP Bank elosztott rendszerek fejlesztési igazgatója.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2051 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Grace Gerald

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4901 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Inviitech

A legkeresettebb cégek: