Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


cebit
Forrás: CEBIT

Egészen új CeBIT-et láthatunk idén: a korábbi évek hagyományait megtörve változott a digitális szakkiállítás időpontja, mérete, tematikai felosztása - megcélozva a fiatalabb generációt is. Egy nemrég átadott bécsi startup-centerben mutatták be az expo részleteit a szervezők.

Bécsben jártunk. Nem videóztunk, viszont egyrészt körbenéztük a város szívében épült, 8000 m2-es(!) új startup-centert, a weXelerate-et; másrészt meghallgattuk, milyen lesz az idei CeBIT - nyáron. Idén ugyanis a korábbi (tavaszi) hagyományoktól eltérően június 11-15. között kerül megrendezésre a világ egyik legnagyobb nemzetközi digitális szakkiállítása Hannoverben.

Szervezésben, helyszínelrendezésben és témában is frissül a 48 éves expo. A digitalizáció nyolc trendtémáját határozták meg: a mesterséges intelligencia, az IoT, a kiterjesztett- és virtuális valóság (AR/VR), a biztonság, a blockchain, a drónok, jövőbeli mobilitás (Future Mobility) és a humanoid robotika (Human Robotics) határozza meg az idei kiállítást.

"Az új CeBIT átfogó képet nyújt a vállalatok, a közigazgatás és a társadalom digitalizálásáról" - mondta Hartwig von Saß, a kiállítás sajtókommunikációs vezetője. "Az informatikai szakemberek, a kereskedelmi látogatók és a digitális gazdaság és a felhasználói iparágak legfontosabb döntéshozói mellett egyre inkább el akarjuk érni a döntéshozók következő generációját az új koncepcióval rendelkező vállalatoknál."

Innovációk és víziók négy platformon

Az új koncepció négy elemre épül: d!conomy, d!tec, d!talk és d!campus. A d!conomy területén a vállalatok, a közszféra, a kereskedelem szakemberei és döntéshozói találhatják meg mindazt, ami az üzleti és igazgatási digitalizáláshoz szükséges. A fő témák itt a digitális üzlet, a digitális adminisztráció, az IoT, a biztonság, a kommunikáció és hálózatok, a csatorna és elosztás, a mobil megoldások és az adatközpont.

 

A d!tec a fejlesztőkről, az innovációkról és az induló vállalkozásokról szól, a d!talk pedig a világ minden tájáról érkező kreatív szakértőknek, gondolkodóknak ad otthont. A megújult expo "szíve" kétségtelenül a d!campus lesz, ahol fesztivál hangulatban, streetfood kínálat és elő zene mellett lehet majd kapcsolatokat építeni.

Prominens véleményvezérek és ikonikus IT-szakemberek

A nyitónap, június 11-e Jaron Lanier vitaindítójával kezdődik. A Microsoft Research-nél dolgozó amerikai tudós a virtuális valóság mozgalmának egy ikonja és a világháló egyik legfontosabb kritikai megfigyelője. A világhírű szakértő, Miki Hypponen az F-Secure finn IT-biztonsági cég kutatási vezetője június 12-én mesél arról, hogy hol rejtőznek az IoT veszélyei, és hogyan védekezhetnek a vállalatok a számítógépes támadásokkal szemben.

Ki programoz kit? Ezt az izgalmas kérdést teszi fel és válaszolja majd meg Ranga Yogeshwar. Június 13-án Németország legismertebb tudományos újságírója intim betekintést nyújt az emberek és a számítógépek jövőbeni interakciójába. Lenyűgöző bepillantást ígér az emberi pszichébe a memóriahacker, Julia Shaw előadása. A londoni emlékkutató június 13-án bemutatja, hogyan manipulálható az emberi emlékezet, és vázolja, hogy ennek milyen hatásai vannak a gyakorlati életre.

Az ember, aki a "Steve Jobs titkos naplója" című művet írta, szintén a CeBIT vendége lesz: Dan Lyons június 14-én exkluzív betekintést ad a csúcstechnológiával foglalkozó iparágak világába, és bemutatja, hogy a megfogalmazása szerint "startup-pokol" alkalmazottjaként mit élt át.

Welcome Night és Digital Friday

A nemzetközi expo június 11-én konferencia- és médianappal kezdődik. A központi témák a Németország és Európa előtt álló digitális kihívások lesznek. A magasrangú németországi és külföldi politikusok részvételével zajló Welcome Night a következő három üzleti nap jelentőségét határozza meg. A "Digital Friday" (június 15.) alacsonyabb jegyárakat kínál a digitális gondolkodású nagyközönség számára. Központi találkozója lesz a nemzetközi blogger szcénának, a szervezők hackathon-okat terveznek fejlesztőknek, versenyeket szerveznek drón pilótáknak és toborzási eseményeket a diákok és digitális szakértők számára.

A CeBIT Events Worldwide-on keresztül a Deutsche Messe további platformokat kínál az üzleti kapcsolatok kialakítására a jövőbeni piacokon, mint Kína, Ausztrália, Thaiföld és Spanyolország.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2051 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Grace Gerald

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4901 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Inviitech

A legkeresettebb cégek: