Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

cebit
Forrás: Mobil News

Több mint húsz magyar digitális vállalkozás mutatkozhat be a CeBIT magyar országstandján.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz önálló magyar stand a CeBIT-en. A 400 négyzetméteres kiállítótér a „Hungary – Living Innovation” szlogen köré épül, és a tavalyi lakóházzal ellentétben a tágasabb élettérben, a falutól a metropolisig mutatja be az innovatív termékeket.

Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára a magyar megjelenést bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy két fő célja van a magyar állami részvételnek a német kiállításon. Egyrészt szeretnék a hazai digitális vállalkozások exportképes termékeit és szolgáltatásait pozicionálni a német piacon; másrészt a német gazdaság irányítói és vezető felé kívánják jelezni, hogy Magyarország elkötelezett a digitális innováció iránt, így a hazánkban megtelepedett, vagy itt megjelenni készülő cégek jó partnerekre találnak a magyar vállalkozásokban.

Kiállítók a magyar standon

- Holografika
- JUSTICE Security
- NISZ
- Nitro Communications
- OMTLAB
- Onlinet Group
- Parkl Digital Technologies
- Reach Solutions
- Synthesis-NET
- Talk-A-Bot
- Traqle
- United Consult K2

 

A világ nagy infokommunikációs kiállításai közül pedig nem azért kiemelkedően fontos a CeBIT, mert ez az egyik legnagyobb a világban, hanem mert a magyar gazdaságnak rendkívül erős a német kötődése – tette hozzá Major Gábor, az IVSZ főtitkára. A CeBIT-re pedig jellemzően német üzleti döntéshozók látogatnak ki, és nem csak az informatikai szegmensből: nekik kell megmutatni, milyen értékeket tud kínálni a magyar ipar és innováció.

Major Gábor örvendetesnek nevezete, hogy a magyar állam különféle programokkal támogatja a hazai kkv-k külpiacokra jutását. Mint mondta, a hazai szoftver- és szolgáltatásexport erőteljesen növekszik, ám ebből a kkv-k csak kisebb részben veszik ki részüket, ezért számukra különösen fontos, hogy segítséget kapjanak a külpiacokon való megjelenésben.

Előadók a magyar standon

- ApPello
- Blockchain Kompetenciaközpont
- Care All
- Cyber Services
- HeatVentors
- Inventure
- L-mobile Hungary
- QUANTIC Hungary
- 4iG

 

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program vezetésével megbízott miniszterelnöki biztos arról is beszámolt, hogy még a nyáron kormánydöntés születhet arról, hogy a világban évente rendezett 8-10 nagyobb infokommunikációs kiállítás közül melyik legyen az a 3-5, ahol a következő néhány évben rendszeresen megjelenik országstanddal Magyarország.

A mostani CeBIT-es megjelenés összességében 340 millió költségvetési forintot emészt fel: ebből fedezik a stand koncepciójának kialakítását és fizikai megvalósítását, a cégek felkészítését és a részvétel költségeit. Az idei CeBIT-en ötven jelentkezőből 12 céget választottak ki, ők mutathatják be megoldásaikat a magyar országstandon, kilenc másik cég pedig prezentációt tarthat a nagyközönségnek. Major Gábor szerint a kiválasztás során azt vették figyelembe, hogy a vállalkozásnak van-e külföldön (elsősorban a német piacon) értelmezhető és életképes terméke; meg tudják-e fogalmazni, milyen értéktöbbletet kínál a megoldásuk; és végül, hogy mennyire elkötelezettek. A startupok mellett érdekes módon helyet kaptak nagyobb, sőt állami cégek is (4iG, NISZ Zrt).


(A szervezők jóvoltából az ITBUSINESS olvasói 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyet a CeBIT-re az EjFRKMkCvA promóciós kód használatával az expo weboldalán - a kedvezmény az általános jegyre érvényes.)

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: