Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
otp_bank_nyito
Forrás: OTP Bank
Készpénz- és papírmentes lesz a jövő bankfiókja, ahol nem a rutin tranzakciókkal foglalkoznak majd, hanem inkább a bonyolultabb tanácsadói szolgáltatásokon lesz a hangsúly – legalábbis ez a koncepciója az OTP Bank első innovációs fiókjának, amelyet Csányi Sándor jelenlétében nyitottak meg a budapesti Árkádban.

Nincsenek szokványos, az ügyintézőt az ügyféltől elválasztó pultok, sőt hagyományos számítógépek sincsenek az új, szokatlan kialakítású fiókban. A gyorsan lebonyolítható ügyeket mobil állópultoknál lehet intézni, ahol tablet és POS-terminél várja az ügyfelet, a hosszabb megbeszéléseket pedig otthonosan kényelmes, szeparált kapszulákban lehet lefolytatni.

A belső tér könnyen átalakítható, hogy illeszkedni tudjon a változó igényekhez. Az egyik fő cél a papírmentesség volt, mondta a megnyitón Kő András, az új fiók vezetője. A prospektusok mind tableteken érhetők el, a dokumentumokat pedig digitális aláírópadon írhatják alá az ügyfelek. A készpénzmentesség jegyében hagyományos pénztár sincs a fiókban, csak egy intelligens, pénzkivétre és -befizetésre is alkalmas ATM. 

Az egyéb újdonságok között van a Direkt-pont, ahol a kitett eszközökön (számítógép, Android és iPhone telefonok) az ügyfelek elektronikusan maguk is el tudják intézni ügyeiket. Akinek ez még újdonság lenne, azt a fiók munkatársai szívesen bevezetik a webes és mobil bankolás világába. Távoli szakértői rendszer is működik a fiókban, vagyis az ügyfél videokapcsolaton keresztül kérhet tanácsot olyan témában, amelyhez a fiókban éppen nincs meg a szakértelem. Az innovációs fiók egyúttal a tanulás terepe is lesz, a pénzintézet nagyon számít az ügyfelek visszajelzéseire, hogy az alapján továbbfejlessze, illetve új helyszínekre is kiterjessze a koncepciót.

 

Az OTP Bank már korábban is élen járt a digitális fejlesztésekben – például a világon elsőként vezette be a kártyás tranzakciók után küldött sms-t , és most is jól teljesít – ezt már Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója mondta a fiókot megnyitó beszédében. Jelenleg már minden ötödik személyi kölcsönszerződést digitálisan kötnek meg, több mint félmillió ügyfél használja a biometrikus azonosítást a mobil bankolás során és 1,1 millió ügyfél regisztrált az elektronikus aláírópadon.

Csányi Sándor, OTP Bank
A sajtótájékoztató után Csányi Sándor kérdésünkre elmondta, hogy egyelőre nem tervezik a központi banki rendszer cseréjét. Egy korábban elfogadott stratégia mentén ugyanakkor jelentős digitális fejlesztések zajlanak a banknál, amelyek többsége észrevétlen marad az ügyfelek között. Az elindított 38 nagy projektből 25-öt már sikeresen lezártak, de folyamatosan haladnak előre.

„Nyilvánvaló, hogy jó néhány rendszerünket le kell cserélni, és ezek között lesz majd valamikor a számlavezető rendszerünk is, amelyet még a 2000-es évek elején installáltunk. De egyelőre ez a rendszer még nem akadálya a digitális fejlődésnek, és mire akadálya lehetne, addigra lecseréljük” fogalmazott a vezérigazgató.

A fintech cégekről szólva elmondta, hogy inkább lehetőséget, mint fenyegetést lát bennük. „A fintecheket sem alábecsülni, sem túlértékelni nem szabad. Mindenképpen túlzóak voltak azok a vélemények, hogy átveszik majd a bankok szerepét. Az OTP Labban nálunk is folynak olyan fejlesztések, amelyek felérnek a fintecheknél zajló munkával, másrészt a PortfoLion alapkezelőnk révén szívesen invesztálunk is az ígéretes fintech vállalkozásokba. Ezért inkább lehetőségként tekintek rájuk, mert ötleteikkel fel tudják gyorsítani a banki fejlesztéseket” mondta végül Csányi Sándor.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2070 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Kisgergely Kornél

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4933 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: