Menü
blockchain
Forrás: Hacker Noon

Több mint harminc pályázat érkezett Magyarország első blokklánc versenyére, a Block Knights Contestre, melyek közül tíz csapat jutott az elődöntőbe a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazata alapján. A projekteket élőben mutatják be Puzsér Róbert és Szirmai Gergely közreműködésével április 27-én Budapesten, az Akvárium Klubban.

Első alkalommal rendeznek blokklánc versenyt Magyarországon, melyre a megadott határidőre több mint harminc pályázat érkezett. A versenyzők a blockchain technológiára épülő megoldásaikat maximum három perces videó keretében mutatták be, melyek közül a szakértő zsűri kilenc, a közönség pedig egy csapatot juttatott tovább az elődöntőbe.

A Block Knights Contest első élő megmérettetésére április 27-én kerül sor a budapesti Akvárium Klubban, ahol egyrészt az elődöntős csapatok mutatják be megoldásaikat, másrészt a jelenlévők betekintést kapnak a kripto- és a blokkláncvilág titokzatos múltjába, kialakulásának társadalmi hátterébe, egyúttal megismerhetik az iparág legfőbb kihívásait Szirmai Gergely és Puzsér Róbert tolmácsolásában. Az elődöntőn a legfontosabb piaci szereplők, egyetemek és szakemberek lesznek jelen, köztük a nemzetközi színtéren sikeresen szereplő, magyar kötődésű FarmaTrust vezérigazgatója.

„Meggyőződésünk, hogy az élen járó magyar megoldásoknak köszönhetően, a még formálódó blokklánc világban Magyarország vezető szerepet fog betölteni. Éppen ezért az esemény célja, hogy ösztönözzük a magyar szerepvállalást, bátorítsuk a vállalkozásokat a technológia használatára és további fejlesztésére, a szakmai párbeszéd elindítására. Hiszünk benne, hogy egy olyan közösséget tudunk kialakítani, melynek tagjai egymást támogatva és inspirálva képesek felhelyezni hazánkat a nemzetközi blockchain térképre” – fogalmazott Czeglédi Tamás, a Blockchaineum alapító tagja.

Az elődöntőn a Miss International szépségverseny 12 döntősével is találkozhatnak a résztvevők, akikre „on chain” adhatják le szavazataikat. Az esemény zárásaként sor kerül az elődöntő végeredményének kihirdetésére is. A legjobb három csapat tovább jut a döntőbe, mely a Blockchaineum 2.0 konferencia keretein belül zajlik május 23-án. A fődíj több mint egy millió forint összértékű blockchain-csomag, mely többek között tanácsadást, mentorálást és a projekt további fejlesztéséhez szükséges eszközöket tartalmaz.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2051 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Grace Gerald

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4901 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Inviitech

A legkeresettebb cégek: