Hatalmas buli volt a Kongresszusi Központban: születésnapot ültek a villamosmérnökök és az informatikusok. Az ünnepi koncert szünetében akár sok-sok új üzlet is születhetett.

Látott már valaki egy kupacban 2000 villamosmérnököt és informatikust? Valószínűleg nem túl gyakran. A szám ugyan némi költői túlzás, hiszen a Műegyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának 60. születésnapja alkalmából rendezett koncerten családtagok, barátok is részt vettek, de akkor is lelket emelen nagyszerű, hogy a rendezvényre -érintettek lévén - ennyien elmentek a Budapest Kongresszusi Központba.

Benkó Sándor, az ünnepi koncert egyik főszereplője -- forrás: BME
Elmentek, mert a mérnökök büszkék rá, hogy a Műegyetemen végeztek, legyen szó cégvezetőről, beosztott mérnökről vagy akár pályaelhagyóról. És ott akarnak lenni az ilyen és hasonló eseményeken; találkozni a pályatársakkal, a rég nem látott kollégákkal. Találkozni, emlékezni a jó bulikra, és ha úgy adódik, a szórakozás közben előkészíteni valamilyen új üzletet.

Mert voltak bőven ismert arcok a hazai iparból, az infokommunikációs szektorból. A Műegyetem vezetőin és oktatóin kívül elmentek multinacionális cégek első emberei, hazai kisvállalatok tulajdonosai, a hatóság vezetői. És meghívást kapott a villamosmérnök végzettségű újságíró is.

Minden korosztály képviseltette magát, az egyetemistáktól kezdve egészen a legidősebbekig, a 70-80 évesekig (sajnos a fiatalok a legkisebb számban).

Na és a program? A szervezők olyan muzsikusokat hívtak, akik szorosabb vagy lazább szálakkal, de kötődnek a Villamoskarhoz. Benkó Sándor például évtizedeken keresztül oktatott a Műegyetemen, és zenekarának többsége szintén mérnökember. Az Old Boys őscsapatát ugyancsak mérnökök képezik, ma már leginkább nyugdíjas minőségben. És ott volt - többek között - a szintén műegyetemi kötődésű Bródy János (okleveles villamosmérnök!), Zorán, Benkő László és Laux József is.

Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap

Aktuális lapszámunkból

Akvizíciós cunamiÜlök a már majdnem kész magazin előtt és azon töprengek, hogy a sok releváns téma közül melyik mellett tegyem le a voksom, mihez írjak felvezetőt. A nagy válogatás közepette ömlenek rám a hírek, köztük egy újabb akvizíciós bejelentés is, és mintha mindent kisöpörtek volna az agyamból, rápörgök a témára. Rájövök, hogy egy ideje már a gazdasági életet eluraló akvizíciós hullám foglalkoztat leginkább. Persze nemcsak maga a tény, hogy épp ki és mit vásárolt fel, hanem az okok, a következmények, a piaci átrendeződések és a rengeteg megoldandó cégvezetési és HR-feladat. No meg az, hogy ez a sok felvásárlás milyen hatással lehet a mi médiabizniszünkre.

Felpörgetett IT-képzés: nem kötnek kompromisszumot a cégekHosszú távon is lesz kereslet az alternatív programozóiskolák szolgáltatásaira és az általuk képzett fejlesztőkre – vélik a BEHAVIOUR magazinnak nyilatkozó iparági szereplők. A szakértők szerint ugyanakkor bármekkora is a hiány informatikusokból, a vállalkozások továbbra is megválogatják, kiket vesznek fel.