31_poker-card-dice-board_320px
Forrás: ITB
A bridzs csapatjáték, a póker pedig egyéni. És mi a helyzet az üzleti élettel?

-

Nem ritka, hogy egy cégvezető, egy üzleti döntéshozó napi 10–12 órát dolgozik. A nagy szellemi és idegi megterhelés után természetesen jól esik elnyúlni a tévé előtt, de a feltöltődéshez, a regenerálódáshoz komoly segítséget nyújt, ha az ember a munkájától teljesen eltérő irányban tornásztatja az agyát. Például bridzsezik vagy pókerezik.

Szegedi Balázs
Ha valakiben esetleg kérdőjelek merülnének fel, tisztázzuk rögtön az elején: két logikai kártyajátékról van szó, ahol természetesen a szerencse is szerepet játszik. A bridzsnél kisebbet, a pókernél nagyobbat. Talán fogalmazhatunk úgy, hogy míg a bridzsnél gyenge lappal is játszhat valaki eredményesen, addig a pókernél nem lehet kiküszöbölni a kártyaszerencsét; viszont lehet hazardírozni.

Alapvető különbség a bridzs és a póker között, hogy az előbbi páros, az utóbbi egyéni játék. A bridzsben a pár két tagja egymásra van utalva, a csapat csak úgy tud nyerni, ha a játékosok megértik, segítik egymást. Ezzel szemben a pókerezők magányos farkasok, kizárólag magukban bízhatnak.

„A bridzs kellemes szórakozás és társasági élmény, ugyanakkor jó terep az együttműködés, az együttdolgozás, a kompromisszumkötés gyakorlásához. Lehet valaki bármilyen jó bridzsjátékos, ha nem találja meg a közös hangot a partnerével, ha nem tud vele jól kommunikálni, akkor elúszik a játék. Az üzleti életben is hasonló a helyzet. Ha a vezető nem bánik megfelelően a munkatársaival, ha nem találja meg a helyes munkastílust és kommunikációs formát, akkor az hosszú távon megbosszulja magát” – vallja Szegedi Balázs, a Bridzsakadémia vezetője.

Természetesen manapság már nemcsak a kártyaasztalnál, kellemes társaságban lehet bridzselni és pókerezni, hanem a számítógép előtt ülve is lehet játszani. Noha ilyenkor jellemzően egyedül van az ember a szobában, mégse gondolja azt senki, hogy az online játék nem jelent társasági élményt – hívja fel a figyelmet Szegedi Balázs. Mivel a legtöbben azért látogatnak el az online bridzsportálokra (ezek nem fizetős portálok, és a játékkal sem lehet nyerni, szemben a pókerrel), hogy szórakozzanak, a játékot jellemzően élénk chatelés kíséri.

Hírességek a bridzsasztalnál

Világszerte sok ismert ember hódolt és hódol a bridzsnek. Bill Gates és Warren Buffett például rendszeresen űzi a kártyajátékot, és annak idején egy 1 millió dolláros alapítványt is létrehozott a bridzs oktatására. Bill Gates egy népszerű online bridzsoldal tulajdonosi körébe is beszállt. További bridzskedvelő hírességek: Omar Sharif, Martina Navratilova, Margaret Thatcher.

Eszmét cserélnek egymással a párok, de sokszor az ellenfelek is, nem beszélve a népes kibictáborról. Az online bridzs nagy vonzereje továbbá, hogy akár néhány parti erejéig is be lehet kapcsolódni a játékba. Megjegyzendő, hogy az online bridzsoldalakon estéről estére nagyon komoly versenyjátékosokkal is lehet találkozni. A velük való játék hatalmas élmény, de kibicként is jól lehet szórakozni.

És végezetül egy jó hír: ha valaki nem akar feltétlenül versenyző lenni, akkor bármilyen életkorban elkezdhet akár bridzsezni, akár pókerezni.

Smart Factory ConnAction Konferencia Fooldal/event/events/Smart_Factory_ConnAction_Konferencia.html 2018 6 18 2 9 24 0 2018 6 18 2 9 28 32 false

Az ipari automatizálás, az IoT és az ipar 4.0 ma már közismert fogalmak. Mégis komoly kihívást jelent több hazai autóipari beszállítónál a bevezetése - és még csak nem is feltétlenül a pénz az akadály! Az idén ezeket a nehézségeket és problémákat járják körbe az immár IV. alkalommal megrendezett, egyre nagyobb sikernek örvendő Smart Factory ConnAction konferencián.

További információk

2018 6 27 4 9 0 0 2018 6 29 6 14 0 0 Thermal Hotel Visegrád****superior 3739 2018 6 27 4 9 0 0 2018 6 29 6 14 0 0 Thermal Hotel Visegrád****superior false
INSIDE ITB 2018 – SZAFARI Fooldal/event/events/INSIDE_ITB_2018.html 2018 6 18 2 10 6 0 2018 6 18 2 10 15 11 false

Ki ne szeretné termékét, szolgáltatását megmutatni a nemzetközi piacon? Ki ne szeretne ugyanannyi munkabefektetéssel a hazai profitlehetőségek többszörösét keresni? Ki ne szeretne nemzetközi hírnévre szert tenni, túllépni a hazánkon belüli ismertségén?

Az INSIDE 2018 arra a nemes feladatra vállalkozik, hogy beavassa látogatóit a nemzetközi piacra lépés fortélyaiba. Célunk, hogy ne érhesse kellemetlen meglepetés a döntéshozókat; kerüljék el azokat a buktatókat, amelyek elronthatják az utazás örömét, vagyis valóban élvezni tudják a csodálatos kalandot!

Részletes program

itbevent 2018 9 4 3 14 30 0 2018 9 4 3 23 0 0 Larus Rendezvényközpont (1124 Budapest, Csörsz u. 18/b.) 3747 2018 9 4 3 14 30 0 2018 9 4 3 23 0 0 Larus Rendezvényközpont (1124 Budapest, Csörsz u. 18/b.) false Kiemelt Kiemelt Kiemelt Kiemelt Kiemelt

Eseménynaptár

Aktuális lapszámunkból

Save the dateMindig nagyon várom azt az időszakot, amikor vége a sulinak és a gyerkőcök felszabadultan belevetik magukat a nyárba. Velük együtt élvezi az ember a nyár minden ízét, erdők lombját és a rét tarka színét – ahogyan énekli Demjén Rózsi is a dalban. (Bár nem biztos, hogy a mai iskolások hallottak egyáltalán Demjénről, maximum a szüleik.) S ilyenkor mi is megkapjuk rendre a nagy kérdést: ti nyáron nem álltok le? Dehogy állunk le! Sőt! Ilyenkor egy kicsit még bele is húzunk…

Beindult a nagy szektorváltó hajtómű, avagy így lesz komplex a karrier-portfólióKét évtizeddel ezelőtt még büszke lehetett a szakmai életútját tükröző önéletrajzára az, akinél csupán egy-két cégnév szerepelt, hiszen mindez azt jelentette, hogy az illető jól dolgozik, kitartó, megbízható, nem ugrál egyik helyről a másikra. Az elmúlt években azonban változott a helyzet: a több cég nagyobb tapasztalatot is jelent a vezetésben, pláne különböző szektorokon átívelve. Természetesen nem a „job hopper”-ekről beszélünk.