Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
munka
Forrás: ITB

Stratégiai megállapodást írt alá a Profession.hu és a HTTP Alapítvány, a Cisco Hálózati Akadémia magyarországi szolgáltató központja. Az együttműködés során a hálózati informatikai szakemberek elhelyezkedését kívánják elősegíteni, illetőleg támogatni a fiatalok elhelyezkedését.

A megállapodás értelmében Magyarország piacvezető állásportálja ezentúl a nemzetközi informatikai szakemberképző hálózat hivatalos hazai állásközvetítő partnereként segíti a képzésből kikerülő informatikai szakemberek elhelyezkedését. A két szervezet mindemellett a jövőben szorosan együttműködik a IT-szektor hiányszakmáiban tanulni vagy elhelyezkedni kívánó fiatalok támogatásában.

Megállapodtak a felek: a közös cél az informatikai szakma népszerűsítése. (forrás: wordpress.com)

„Az IT-re mindig is kiemelt területként tekintettünk” – mondta Martis István, a Profession.hu kereskedelmi igazgatója, aki szerint Magyarországon a kereslethez képest még mindig alacsony az IT képzésben résztvevő szakemberek száma, így a munkavállalói piacon is folyamatos hiány tapasztalható számos szakmában.

„Közös célunk az informatikai szakma népszerűsítése és az, hogy a képzés után is segítsük a fiatalokat a számukra megfelelő állás megtalálásában. Így az őket kereső munkaadók is az elvárt képzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakemberekkel tudják felölteni az üres pozíciókat” – tette hozzá az igazgató.

A megállapodás eredményeként – a kereslet és a kínálat közti kapcsolat hatékony megteremtésén túl, többek között tananyagok magyarítására, közös rendezvények megszervezésére illetve az informatikai szakmák népszerűsítését szolgáló egyéb tevékenységekre kerül sor.

„A Cisco Hálózat Akadémiai a magas színvonalú és folyamatosan frissített digitális tananyag révén valódi informatikai tudást és készségeket nyújt a hallgatóknak, ugyanakkor a HTTP Alapítvány, mint a Cisco Hálózati Akadémia szolgáltató központja arra is törekszik, hogy a végzett diákok megfelelő állást találjanak. Ez utóbbi területen jelent nagy előrelépést a Profession.hu-val kötött stratégiai szövetség.” – mondta a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Cisco, Profession.hu

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek: