Menü
Samsung_Galaxy_Tab
Forrás: venturebeat.com

Gyanta-alapú, nagyobb kijelzőre épített e-readert vet be a Samsung az Appe táblagépe ellen, legalábbis az alapján, amit egy kínai kiállításon láthat a közönség. Elsőre bizarr, ahogy hangzik, de bejött: az új panel sokkal könnyebb és kicsit vékonyabb, az e-reader pedig egy kész tablet, csak nem úgy hívják

Írtunk tabletbejelentések soráról, kísérleti, mutáns eszközökről, várható piaci harcról is iPad-uralomról. És persze arról, hogy jelenleg úgy néz ki: a Samsung volt az első, aki érdemben ki tudta hívni az Apple-t, még akkor is, ha Galaxy Pad nevű táblagépük az elemzők szerint csak egy fejlődési görbe első stádiumát jelenti. Megjegyzik ugyanis, hogy a nagyon sikeres Galaxy S mobiltelefon mintájára épített nagytestvér operációs rendszere, az Android egyelőre csak hellyel-közzel alkalmas arra, hogy tabletet hajtson, de az irány és a koncepció mindenképpen bíztató. A Samsung ráadásul saját alkatrészekből dolgozik, főleg, ami a kijelzőket illeti, van tehát némi terük a mérnököknek egy kis kísérletezésre. A poszt-iPad tabletek ellen szokták még vetni a 7 collos méretüket is, amely arra már pont nem alkalmas, hogy két kézzel, egy-egy hüvelykujjal gépeljünk rajta, annyira viszont még nem nagy, hogy kényelmesen tarthassuk az egyik karunkban – plusz a HD-moziélmény sem az igazi.

Most ilyen (forrás: Samsung)
A Samsung most mutatott valamit egy kínai kiállításon, amely minden fenti ellenérvre gyógyír lehet. Az FPD International Green Device 2010 nevű rendezvényen egyszerűen kiállítottak egy 10,1 collos LCD-panelt, amellyel nyilván arra utaltak: jön a következő generációs Galaxy Tab, amely megoldja a méretproblémát és a megfelelő szoftveres finomhangolással méltó ellenfele lehet az iPadne. Ennél is érdekesebb viszont a panel mellett közszemlére tette, azt használó két eszköz egyike, nevezetesen egy szintén 10 collos e-reader, amely már ránézésre is sokkal több, mint egy Kindle vagy egy Noob. Ezen eszközével ugyanis a Samsung máris elkészítette a Tab nagytestvérét, hiszen konkrétan egy tabletről van szó, videokonferencia-képességgel, 1024-szer 600-as felbontással, és mindennel, amitől tablet lesz a tablet.

Hogy akkor miért hívják e-readernek? Első sorban azért, mert könnyű és vékony, ezt pedig új kijelzőtechnológiával érik el: a TFT-képernyőkben megszokott üveg helyett gyantát használnak, a panel így a szokásos 130 gramm helyett mindössze 28 (!) grammos. Ez egyelőre csak prototípus, a részletek tehát nem ismertek, például az sem, hogy multi-touch kijelzővel van-e ellátva, de a jelenlegi követelményeket tekintve valószínűleg igen.

Wired

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 1977 személy szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4700 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Clarmont I.S. Kft.

A legkeresettebb cégek: