Menü

Kiemelt témánk

Human Hungary 2017 – SIMON’S STAGE

Videóink:
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Köszöntő
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Összefoglaló
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – A tehetségek toborzása
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Hova mennek a tehetséges fiatalok dolgozni?
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Brian, a borókabogyó és a messiás
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Digitalizáció és karriertervezés
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Megújuló felnőttképzéssel válaszolva a digitalizáció kihívásaira
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Jövedelem, karrier kerekasztal-beszélgetés
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Munkavállalói ambíció
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – A beszéd motiváló ereje
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Motivációs lehetőségek kerekasztal-beszélgetés

Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
Samsung_Galaxy_Tab
Forrás: venturebeat.com

Gyanta-alapú, nagyobb kijelzőre épített e-readert vet be a Samsung az Appe táblagépe ellen, legalábbis az alapján, amit egy kínai kiállításon láthat a közönség. Elsőre bizarr, ahogy hangzik, de bejött: az új panel sokkal könnyebb és kicsit vékonyabb, az e-reader pedig egy kész tablet, csak nem úgy hívják

Írtunk tabletbejelentések soráról, kísérleti, mutáns eszközökről, várható piaci harcról is iPad-uralomról. És persze arról, hogy jelenleg úgy néz ki: a Samsung volt az első, aki érdemben ki tudta hívni az Apple-t, még akkor is, ha Galaxy Pad nevű táblagépük az elemzők szerint csak egy fejlődési görbe első stádiumát jelenti. Megjegyzik ugyanis, hogy a nagyon sikeres Galaxy S mobiltelefon mintájára épített nagytestvér operációs rendszere, az Android egyelőre csak hellyel-közzel alkalmas arra, hogy tabletet hajtson, de az irány és a koncepció mindenképpen bíztató. A Samsung ráadásul saját alkatrészekből dolgozik, főleg, ami a kijelzőket illeti, van tehát némi terük a mérnököknek egy kis kísérletezésre. A poszt-iPad tabletek ellen szokták még vetni a 7 collos méretüket is, amely arra már pont nem alkalmas, hogy két kézzel, egy-egy hüvelykujjal gépeljünk rajta, annyira viszont még nem nagy, hogy kényelmesen tarthassuk az egyik karunkban – plusz a HD-moziélmény sem az igazi.

Most ilyen (forrás: Samsung)
A Samsung most mutatott valamit egy kínai kiállításon, amely minden fenti ellenérvre gyógyír lehet. Az FPD International Green Device 2010 nevű rendezvényen egyszerűen kiállítottak egy 10,1 collos LCD-panelt, amellyel nyilván arra utaltak: jön a következő generációs Galaxy Tab, amely megoldja a méretproblémát és a megfelelő szoftveres finomhangolással méltó ellenfele lehet az iPadne. Ennél is érdekesebb viszont a panel mellett közszemlére tette, azt használó két eszköz egyike, nevezetesen egy szintén 10 collos e-reader, amely már ránézésre is sokkal több, mint egy Kindle vagy egy Noob. Ezen eszközével ugyanis a Samsung máris elkészítette a Tab nagytestvérét, hiszen konkrétan egy tabletről van szó, videokonferencia-képességgel, 1024-szer 600-as felbontással, és mindennel, amitől tablet lesz a tablet.

Hogy akkor miért hívják e-readernek? Első sorban azért, mert könnyű és vékony, ezt pedig új kijelzőtechnológiával érik el: a TFT-képernyőkben megszokott üveg helyett gyantát használnak, a panel így a szokásos 130 gramm helyett mindössze 28 (!) grammos. Ez egyelőre csak prototípus, a részletek tehát nem ismertek, például az sem, hogy multi-touch kijelzővel van-e ellátva, de a jelenlegi követelményeket tekintve valószínűleg igen.

Wired

Bookmark and Share

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 1966 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Horváth Ádám

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4671 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bee Design Agency

A legkeresettebb cégek: