Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
Már idehaza is fel-felbukkannak a fájlmegosztókon azok a "majdnem béta" verziónak mondott konstrukciók, amiből egyszer (talán már - ahogy Steve Ballmer mondta legutóbb: - jövőre) a Windows 8 operációs rendszer ölt testet. Meglepetés lehet majd bőven....

Közeledik a béta állapotú Windows 8 kiszivárgásának (vagy kiszivárogtatásának) ideje, hisz már építés alatti verziókat mutogat itt-ott a fejlesztő cég - legutóbb például egy build 7989-es verzió kapott nyilvánosságot. A péntek óta az interneten kiszivárgó példány screenshotjaiból és a megjelent videóból az látszik, hogy a Microsoft visszatért a Windows 7 fejlesztésekor már megismert Betta halacskához.
Ha vége a nyárnak, bétaeső kezdődik... (forrás: Engadget)
Azt, hogy ez most egy kabala szerepét tölti-e be, nem tudni, de a szokásosnak mondható FTP és fájlmegosztós szivárgásból az látszik a build 7989-ből, hogy strukturálisan az épülő oprenszer tényleg a Windows Phone 7 gondolatára van felhúzva - vagyis arra, hogy nincs asztal,rajta ikonok, amiket lekattintva elindulnak a programok, hanem egy folyamatosan futó programáradatba lép be a felhasználó, amikor éppen akar.

A D9 konferencián az All Things Digitalnak sikerült a Windows-igazgató Steven Sinofskyból annyit megtudnia, hogy a vállalat rövidesen elkezd jóval többet kommunikálni a következő Windowsról, arról, hogy milyen a W8  új felhasználói felülete, hogyan lesz "forradalmi" az operációs rendszer egésze, és az mennyiben más utat jár majd be, mint egy hagyományos, akár Windows Start menü.

A Windows 8 megjelenési dátumára utalt Steve Ballmer CompuTexen tett bejelentése után a Microsoft illetékes alelnöke, Daniel Lewin mondta azt egy fejlesztői konferencián, hogy a kész operációs rendszer minden bizonnyal egy éven belül megjelenik, és az első béták, melyekkel éppúgy a széles nyilvánosság elé állnak majd, mint a Windows 7 esetében tették, szeptembertől várhatók.

Sinofsky még egy érdekes adalékkal lepte meg a D9-en megjelenteket: kategórikusan kijenetette, hogy a Windows 8 egyáltalán nem a végleges neve a struktúrának. "A Windows 8 csak egy kódnév, és időben ki fogjuk találni, hogy mi legyen az igazi neve" - mondta. Igaz, azt is elismerte, hogy sok káruk a W8 elnevezésből nem származhat....

Engadget, ATD

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2072 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Laufer Tamás

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4951 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: