Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


wow_bélyeg
Forrás: www.gamespot.com

A magyar internetezők kétharmada rendszeresen játszik online játékokat, és több százezren vannak azok is, akik havi előfizetési díjat is hajlandóak fizetni kedvenc játékukért.

Magyarországon 2,3 millió fő – azaz a hazai internetezők 65 százaléka – játszik valamilyen rendszerességgel online játékokkal. Több mint negyedük – 670 ezer ember – pedig kimondottan a sokszereplős online játékokra (massively multiplayer online game, MMOG) esküszik, legyenek azok stratégiai vagy szerepjátékok – derül ki a GKIeNET–T-Mobile Jelentés az internetgazdaságról kutatásából.

Ha Magyarországon még nem is tartunk ott, mint az Egyesült Államokban – ahol a videojátékok eladásai már 2008-ban meghaladták a filmipar és a zeneipar kiskereskedelmi forgalomban lévő adathordozóiból származó bevételeket –, hazánkban is egyre többen tekinthetők komoly, elkötelezett online játékosnak. Az internetes sávszélességek növekedésével és a megjelenítés fejlődésével az online játékélmény gyakorlatilag semmivel sem marad el a szokványos pc-s játékokétól.  Ennek megfelelően az online szerep- és valós idejű stratégiai játékok mellett egyre népszerűbbek a belső nézetű (first-person) lövöldözős játékok is.

MMOG-játékosok száma és aránya a korcsoport internetezői között
A GKIeNET–T-Mobile idén áprilisban 2500 fő megkérdezésével készítette el felmérését. Ennek alapján derült ki, hogy a 3,5 millió hazai internetező közel kétharmada játszik online játékokat, MMOG-val pedig mintegy 670 ezren múlatják az időt. Ezek között egyaránt megtalálhatjuk a stratégiai játékokat és az online szerepjátékokat; a legépszerűbbnek a világszerte műfajt teremtő World of Warcraft számít. Ezt havi díj – nagyjából 3600 forint – ellenében lehet igénybe venni, és a hazai játékeladások toplistáján rendre az élen végez, mutatva, hogy elég nagy kör hajlandó fizetni ekkora összeget a szórakozásáért.

Korántsem meglepő, hogy a fiatal korosztályok a nagyobb játékosok. A 15-17 éves korcsoportban az internetezők 84 százaléka (250 ezer fő) játszik sokszereplős online játékokkal; a 18-29 évesek ugyan többen vannak, de arányuk jóval kisebb. A 40-59 évesek között már csak elvétve találni hardccore játékosokat.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: