Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

Manapság egy informatikai cég sikerében meghatározó szerepe van azoknak a fejlesztéseknek, amelyek az informatikai rendszereket optimalizáló technológiák, eszközök és megoldások megteremtésére irányulnak. Ebben folyamatban mindinkább a virtualizáció kerül előtérbe.

Az informatikai döntéseket évek óta világszerte, de különösen Magyarországon a költségcsökkentés szempontjai határozzák meg. Amelyik cég időben felkészül erre a megközelítésre, annak térnyerésében meghatározó szerepe van azoknak a fejlesztéseknek, amelyek az informatikai rendszereket optimalizáló technológiák, eszközök és megoldások megteremtésére irányultak. A virtualizált adatközponti infrastruktúrák, a felhőalkalmazásokra kifejlesztett szerverek, az energiatakarékos eszközök akár 20-40 százalékkal csökkenthetik a vállalati informatika üzemeltetési költségeit – vázolta fel a piaci trendeket cége példáján a Fujitsu Technology Solutions Kft. ügyvezetője.

Poros Gábor cége évzáró sajtótájékoztatóján elmondta: a hazai leányvállalat árbevétele a 2010-es naptári évben a magyar számítástechnikai piac növekedését meghaladó mértékben, 8,6 százalékkal haladta meg a megelőző év azonos időszakának forgalmát.

Ezen belül 125 százalékkal növekedett az x86 szerverek értékesítése, 25 százalékkal az adattárolók, elsősorban a saját fejlesztésű ETERNUS storage család tagjainak eladása, miközben 30 százalékkal megnövekedett az igény a Fujitsu Technology Solutions Kft. komplex informatikai szolgáltatásai iránt is. Az adatok a vállalat másfél évvel ezelőtti stratégiaváltásának a helyességét igazolják, amely a tevékenység súlypontját a vállalati-intézményi szükségletek magas színvonalú kiszolgálására helyezte, miközben a kft. gyakorlatilag kivonult a belépő szintű lakossági eszközök piacáról.

Poros Gábor

A fentebb vázolt trendek előnyeit ismerte fel egyebek között a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amely idén a magyar felsőoktatás legnagyobb felhő alapú informatikai fejlesztését hajtotta végre egységes Fujitsu platformon. Az egyetem a megnövekedett feladatokat kiszolgáló informatikát csak jelentős létszámbővítéssel tudta volna működtetni, miközben a megnövekedett költségek fedezésére nem álltak rendelkezésre elégséges források. Ezért olyan megoldást választott, amely lehetővé tette, hogy változatlan létszámmal, de az energiaköltségek 50 százalékos csökkentésével feleljen meg az elvárásoknak.

Ritter Dávid, az ELTE informatikai igazgatója elmondta, hogy december második hetétől 12 Primegy RX300 S6 virtualizált környezetekhez optimalizált rackszerver biztosítja 150 féle szolgáltatás igénybevételét 40 ezer felhasználó számára.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: