Menü

RSS

Steve_Ballmer
Forrás: baltimoresun.com

Még az idén karácsonyig megjelennek majd a piacokon olyan táblagépek, amelyek Windows operációs rendszert fognak futtatni – jelentette ki a Microsoft vezérigazgatója kedden, a London School of Economics intézményben megtartott előadásán.

Még jelenleg is csak formálódóban van a táblapécék piaca, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szegmensbe frissen belépő cégek közül a Microsoft az, akinek az elhamarkodott bejelentései ahhoz vezettek, hogy már kétszer is sikerült megégetnie a kezét. Először a Courier fantázianéven beharangozott tablettel, amely végül megragadt a koncepció szintjén.

Továbbra sem tesznek le a Windows-os táblagépekről. (forrás: unwiredview.com)

A másik projektjük pedig a HP táblagépe volt, de a pc-gyártó partner a Windows 7 rendszer (állítólagos) alkalmatlansága miatt kihátrált a készülék fejlesztése mögül, és új tablet készítésébe kezdett a Palm-mal. A Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer azonban nem adja fel egykönnyen. Mint mondta: még az idei évben megjelennek olyan táblagépek, amelyek a cég operációs rendszerét fogják futtatni.

Ballmer-ről eddig is tudtuk, hogy titokzatos ember, de ezúttal talán még saját magát is felülmúlta. Ugyanis a Microsoft CEO-ja semmi mást nem közölt a Windows-os táblagépekről, így tulajdonképpen azt sem tudni, hogy pontosan mikor jelennek meg ezek a készülékek; milyen áron kerülhetnek forgalomba; s egyáltalán: ki lesz az, aki majd megcsinálja a készülékeket.

Persze, most is vannak olyan készülékek a piacokon amelyek a redmondi cég operációs rendszerét futtatják. Csak éppen az a bökkenő, hogy ezek száma igen csak elhanyagolható a jelenleg kapható androidos készülékek mellett. Márpedig amennyiben a redmondi cég is meg szeretné vetni a lábát az egyre bővülő tablet szegmensben, akkor sürgősen ki kell találnia valamit.

Azonban bárhogy is nézzük, válaszok helyett csak semmitmondó kijelentéseket kapunk – ezzel pedig nem igen lehet mit kezdeni. Mindenesetre a Microsoft még nincsen túlságosan elkésve, hiszen a tablet piaci boom-ot csak a jövő évre teszik az iparági analitikusok, amikor az Apple már bizonyosan túl lesz a sokmilliomodik eladott iPad-jén, viszont olyan friss piaci szereplők érkeznek majd a szegmensbe, akik az almások hibáiból tanulva, valószínűleg sokkal előnyösebb és olcsóbb készülékekkel lephetik meg a potenciális fogyasztókat.

Hangsúlyozzuk, hogy ez a piac még alakulóban van, tehát még bárki, akár még a Microsoft is okozhat meglepetéseket.

Reuters, Microsoft

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 1977 személy szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4700 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Clarmont I.S. Kft.

A legkeresettebb cégek: