Menü

RSS

Steve_Ballmer
Forrás: baltimoresun.com

Még az idén karácsonyig megjelennek majd a piacokon olyan táblagépek, amelyek Windows operációs rendszert fognak futtatni – jelentette ki a Microsoft vezérigazgatója kedden, a London School of Economics intézményben megtartott előadásán.

Még jelenleg is csak formálódóban van a táblapécék piaca, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szegmensbe frissen belépő cégek közül a Microsoft az, akinek az elhamarkodott bejelentései ahhoz vezettek, hogy már kétszer is sikerült megégetnie a kezét. Először a Courier fantázianéven beharangozott tablettel, amely végül megragadt a koncepció szintjén.

Továbbra sem tesznek le a Windows-os táblagépekről. (forrás: unwiredview.com)

A másik projektjük pedig a HP táblagépe volt, de a pc-gyártó partner a Windows 7 rendszer (állítólagos) alkalmatlansága miatt kihátrált a készülék fejlesztése mögül, és új tablet készítésébe kezdett a Palm-mal. A Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer azonban nem adja fel egykönnyen. Mint mondta: még az idei évben megjelennek olyan táblagépek, amelyek a cég operációs rendszerét fogják futtatni.

Ballmer-ről eddig is tudtuk, hogy titokzatos ember, de ezúttal talán még saját magát is felülmúlta. Ugyanis a Microsoft CEO-ja semmi mást nem közölt a Windows-os táblagépekről, így tulajdonképpen azt sem tudni, hogy pontosan mikor jelennek meg ezek a készülékek; milyen áron kerülhetnek forgalomba; s egyáltalán: ki lesz az, aki majd megcsinálja a készülékeket.

Persze, most is vannak olyan készülékek a piacokon amelyek a redmondi cég operációs rendszerét futtatják. Csak éppen az a bökkenő, hogy ezek száma igen csak elhanyagolható a jelenleg kapható androidos készülékek mellett. Márpedig amennyiben a redmondi cég is meg szeretné vetni a lábát az egyre bővülő tablet szegmensben, akkor sürgősen ki kell találnia valamit.

Azonban bárhogy is nézzük, válaszok helyett csak semmitmondó kijelentéseket kapunk – ezzel pedig nem igen lehet mit kezdeni. Mindenesetre a Microsoft még nincsen túlságosan elkésve, hiszen a tablet piaci boom-ot csak a jövő évre teszik az iparági analitikusok, amikor az Apple már bizonyosan túl lesz a sokmilliomodik eladott iPad-jén, viszont olyan friss piaci szereplők érkeznek majd a szegmensbe, akik az almások hibáiból tanulva, valószínűleg sokkal előnyösebb és olcsóbb készülékekkel lephetik meg a potenciális fogyasztókat.

Hangsúlyozzuk, hogy ez a piac még alakulóban van, tehát még bárki, akár még a Microsoft is okozhat meglepetéseket.

Reuters, Microsoft

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2002 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bende Richárd

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4740 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: