Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


RSS

smartphone
Forrás: ITB
Áttörés következhet be az idén az okostelefonok magyarországi elterjedésében, ehhez azonban arra lenne szükség, hogy a sok esetben drágának tartott mobilok ára a jelenleg itthon lélektani határnak tekinthető 30 ezer forint alá csökkenjen.
HAZAI HÍREK

Megkezdte a Nemzeti Informatikai Infrastruktúra Fejlesztő Intézet (NIIF Intézet) a mintegy kétéves fejlesztéssel felépített szuperszámítógépek átadását. Budapest mellett három egyetemi város, Debrecen, Pécs és Szeged kutatási lehetőségei bővülnek a hazai informatikai fejlesztések közül kiemelkedő projektnek köszönhetően. Az új infrastruktúra négy szuperszámítógépből áll, amelyeket az NIIF dedikált optikai hibrid hálózata kapcsolja össze. Az összesített számítási kapacitás meghaladja a 48 teraflop értéket, ami a jelenlegi világranglistán a 165. helyet jelenti.

Bemutatták az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán a HP Magyarország felajánlásával, illetve aktív közreműködésével megvalósuló "HP Felhőszámítási Labort", amely a létrehozott infrastruktúrát, valamint az ahhoz kapcsolódó képzési kínálatot illetően is jelenleg úttörő kezdeményezés a hazai felsőoktatásban. A megoldás, amelynek üzembe helyezését a HP technológiai szolgáltatások üzletágának szakemberei végzik el, egyúttal az egyetem tesztelési és kutató-fejlesztői munkáját is segíti.

Egy év alatt az Android vált a legismertebb mobil operációs rendszerré idehaza, és a fejlődésből úgy tűnik, hogy 2011 könnyen az Android éve lehet a magyar okostelefon piacon, derül ki az Ipsos 2011 márciusában készített lakossági online kutatásából. A 18 évesnél idősebb netezők 24 százalékának van jelenleg okostelefonja Magyarországon, míg a többiek közel fele (47 százalék) szeretne okostelefont a jövőben. Egy éven belül 22 százalékuk tervezi intelligens készülék vásárlását, az áttöréshez azonban arra volna szükség, hogy a jelenleg sok esetben drágának tartott mobilok ára a jelenleg itthon lélektani határnak tekinthető 30 ezer forint alá csökkenjen.

Hazánk a térség motorja szeretne lenni, jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, aki elmondta, hogy a kormány úgy döntött, az Audi és a GM Opel által tervezett nagyberuházásokon keresztül támogatja a magyar munkavállalókat. A két autóipari beruházás közvetlenül 2634, közvetve pedig 17500 új munkahelyet teremt, és hozzájárul a kis- és középvállalkozások fejlesztéséhez is. Az Audi mindösszesen 252 milliárd forintos beruházásához 11,2 milliárddal, a GM Opel 450 millió eurós invesztíciójához pedig 5,5 milliárd forintos támogatással járul hozzá a kormány.

Tegnap  az American Airlines légitársaság elindította új, közvetlen Budapest – New York (JFK) járatát. Az egész évben működő járat összeköti az American Airlines és a Malév központját, számos csatlakozási lehetőséget kínálva ezzel az utazóknak az Atlanti óceán mindkét partján.

Kifejezetten az idegenforgalomra koncentrál a július elsejétől kézbe vehető Széchenyi Pihenő Kártya. Ezen belül is a szálláshely-szolgáltatásra, de a kormányzat dolgozik olyan új cafeteria-elemek bevezetésén, amelyeket például a vendéglátáshoz, valamint a gyógy- és fürdőszolgáltatásokhoz kötnek, nyilatkozta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdasági államtitkára.


A NAGYVILÁGBÓL

Két új nagyformátumú nyomtatót, valamint öt multifunkciós berendezést mutatott be a Canon a Gulf Print&Pack kiállításon. A nagyformátumú multifunkciós megoldások a gyártó szerint az imagePROGRAF modellek kiváló minőségét és pontosságát ötvözik a lapolvasási funkcióval, az új imagePROGRAF iPF6300S és iPF8300S nyomatók pedig a minőség, az eredményesség és a teljes birtoklási költség egyensúlyát kínálják.

A .eu domain név regisztrációinak száma megkétszereződött az elmúlt öt évben, közölte az EURid, a .eu felső szintű nyilvántartója a domain ötödik születésnapján. Az Európai Uniós vállalatok, szervezetek és polgárok 2006. április 7-én kezdhették el használni a .eu webcímeket. Az indítást követő hónap során 1,7 millióan regisztráltak .eu domain nevet, mostanra pedig a regisztrációk száma megduplázódott, és elérte a 3,4 milliót, így ez a kilencedik legnagyobb felső szintű domain a világon.


MOZGÁSBAN

Gerő Viktor, az Allegroup.hu regionális igazgatója és ügyvezetője április 1-től független tanácsadóként segíti a vállalatot. A hazai cégcsoport ügyvezetését megosztva Csupor Erik és Kolláth Klára veszi át.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2051 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Grace Gerald

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4901 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Inviitech

A legkeresettebb cégek: