Menü

RSS

Google34
Forrás: ITB

Bár elmaradt kissé az elemzői várakozásoktól, azért elég elfogadható, 2,3 milliárd dolláros nyereséget ért el az első negyedévben a Google, ami 17,5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

HAZAI HÍREK

Követve a Microsoft fejlesztéseit, BPOS Kompetencia Központját Microsoft Office 365 Kompetencia Központtá alakítja az Atigris. A közeljövőben megjelenő Office 365 igazi áttörést hoz a számítási felhő technológiában, állítja Karácsony Sándor, a cég igazgatója. Az Office 365 az Office irodai alkalmazáscsomagot a Microsoft egységes üzenetkezelő, illetve együttműködést támogató, számítási felhő szolgáltatásaival, az Exchange, a SharePoint és a Lync online változatával ötvözi. Ezáltal tetszőleges eszközről, bárhol és bármikor hozzáférést nyújt az elektronikus levelekhez, dokumentumokhoz, kapcsolatokhoz, valamint naptárakhoz, miközben 99,9 százalékos, garantált rendelkezésre állást és katasztrófatűrő adat-visszaállítást biztosít.

Felfuttatja magyarországi ellátóbázisának termelését a Huawei, közölte Gavin Dai, a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója. A termelés és a logisztikai szolgáltatások bővítésének köszönhetően hazánk lesz a Huawei második legnagyobb ellátóközpontja, és egyben Kína egyik vezető távközlési vállalatának külföldi beruházási célpontjai közül az egyik legfontosabb. A Huawei Kínán kívül csak Brazíliában működtet ilyen központot.

A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság 2013. november 5-ig nettó 8 milliárd és 10 milliárd forint közötti keretösszegben szerez be Oracle – vagy azzal egyenértékű – adatbázis-kezelő szoftvereket, fejlesztőeszközöket és kapcsolódó szolgáltatásokat. Ajánlatot az a cég tehet, amelynek az elmúlt három esztendőben volt legalább összesen nettó 100 millió forint, közbeszerzésen elnyert árbevétele ugyanannak a terméknek és szolgáltatásnak a szállításából, amelyre a mostani kiírás is szól.

Az NIIF Intézet, valamint a Pécsi Tudományegyetem átadta a  legnagyobb magyarországi szuperszámítógépes rendszer második elemét. Budapest mellett három kiemelkedő egyetemváros, Debrecen, Pécs és Szeged kutatási lehetőségei bővülnek jelentősen a hazai informatikai fejlesztések közül egyedülálló projektnek köszönhetően.

Fel kell számolni a kelet-közép-európai régióban élők hátrányos megkülönböztetését az online tartalomszolgáltatás, különösen a digitális zenevásárlás területén, jelentette ki Herczog Edit európai parlamenti képviselő, aki kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz az ügyben. Ma ugyanis Magyarországon – a kelet-közép-európai országokhoz hasonlóan – egyetlen olyan szolgáltatás sem működik, amelyen a fogyasztó a világ zenei repertoárjának jelentős részét kezelő nagy zenei kiadók teljes kínálatához legálisan hozzáférhetne.

Digitális archívum készült Bíró Ferenc egyedülálló diafilmgyűjteményéből az OSA Archívum közreműködésével. Az OSA, a Nyílt Társadalom Archívum a közelmúlt és a jelenkor világtörténelmének egyik legjelentősebb sajtóarchívuma és audiovizuális gyűjteménye, amely 1998 óta diafilmek digitalizálásával is foglalkozik.


A NAGYVILÁGBÓL

Az elemzők által vártnál valamivel kisebb nyereséget ért el az idei első negyedévben a Google: a keresőkirály nettó profitja 2,298 milliárd dollárt tett ki, ami azért jelentősen, 17,5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 1,96 milliárd dolláros eredménynél. Az amerikai óriáscég első negyedéves bevétele 8,575 milliárd dollár volt, vagyis 27 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Online adatbázisba kerültek Jordánia régészeti kincsei, amelyek egy, a világon egyedülálló országos rendszerben 11 ezer lelőhelyhez kapcsolva váltak kereshetővé. Az internetes platform létrehozásától a közel-keleti ország azt várja, hogy ezzel is segítheti a régészeti leletek és helyszínek megóvását, miközben a kereshető adatbázisban a turisták, a szakemberek, valamint a műkincsek útját ellenőrző hatóságok egyaránt hasznos információkat találhatnak.


MOZGÁSBAN

Juhász Mihály tölti be április 1-től az Albacomp kereskedelmi igazgatói posztját. Feladatai közé tartozik a vállalat kereskedelmi területeinek operatív irányítása, valamint a kiemelt projektek és ügyfelek kezelése.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2028 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Szabó András

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4834 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:SERCO Informatika Kft.

A legkeresettebb cégek: