Menü

Kiemelt témánk

Human Hungary 2017 – SIMON’S STAGE

Videóink:
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Köszöntő
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Összefoglaló
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – A tehetségek toborzása
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Hova mennek a tehetséges fiatalok dolgozni?
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Brian, a borókabogyó és a messiás
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Digitalizáció és karriertervezés
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Megújuló felnőttképzéssel válaszolva a digitalizáció kihívásaira
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Jövedelem, karrier kerekasztal-beszélgetés
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Munkavállalói ambíció
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – A beszéd motiváló ereje
Human Hungary 2017: Simon’s Stage – Motivációs lehetőségek kerekasztal-beszélgetés

Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap

RSS

BlackBerry_PlayBook
Forrás: CrunchGear

Meggyőzőnek tűnő videót tölött fel a RIM készülő PlayBook nevű tabletjéről. A teszten látszik, ahogy egy oldalt sokkal gyorsabban és meggyőzőbb leosztásban tölt be az eszköz, mint az Apple konkurens kütyüje. Természetesen egy Flashsel teli weblapról van szó, ami olyan, mintha Phelbs indulna a paralimpián.

Lehet, hogy arrogáns, ám az is elképzelhető, hogy a RIM pontosan érzi, melyik ponton és mekkorát kell ütni ahhoz, hogy versenyképes debüttel szálljon be a tabletháborúba. A vállalat – amelynek idei éve arról szólt, hogy megpróbálja magát visszaverekedni az okostelefon-piac élvonalába – még nem adta ki PlayBook fantázianevű táblagépét, de egy videót igen, amelyen mozgás közben is megmutatja, mit tud az eszköz – méghozzá az iPaddel párhuzamosan. 

Forrás: Cnet

A bemutatón ráadásul tisztán látszik, hogy a RIM kütyüje alaposan helyben hagyja Steve Jobsék reménységét. Félhivatalos reklámról van szó, a klip ugyanis a BlackBerry blogjára került fel, és egy mérnök mutatja meg, melyik milyen sebességgel és minőségben tölt be weboldalakat. A gyorsítótárat és a cookie-kat elvileg kitörölték, és ugyanazon a wifin futott mind a kettő. A megcélzott oldal látványosan előbb jelenik meg a jóval kisebb PlayBookon, mint az iPaden.

Természetesen nem volt teljességgel sportszerű a játszma. Egy olyan oldalt töltöttek be ugyanis, amely javarészt Flash-objektumokból áll. Az Apple gépe eleve nem jeleníti meg ezeket, lévén, hogy a vállalat látványosan száműzte hordozható eszközeiről. Az eredmény: izgő-mozgó, látványos kép a PlayBookon és jobbára fehér képernyő az iPaden. A Flash mellett a RIM-tablet „támogatja a nyílt webes szabványokat”, így minden fejlesztő választhat – emeli ki a tesztelő a videóban. A CNN megkereste az Apple-t, hogy kommentálja a RIM húzását, de egyelőre nem reagáltak.

A PlayBookot szeptemberben jelentették be, elvileg a jövő év elején landol Amerikában, az év második felében pedig a többi kontinensen is megjelenik. Kijelzője hét collos, a szokásos wifi mellett a 4G-t is támogatja. Ára még nem ismert, annyit tudni, hogy 500 dollár alatt lesz, ami jelenthet 499 dolláros árat (mint a legolcsóbb iPad), előfizetéssel vagy anélkül. Azt sem tudni, a videón a kész termék, vagy egy prototípus szerepel-e.

CNN

Bookmark and Share

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 1966 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Horváth Ádám

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4671 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bee Design Agency

A legkeresettebb cégek: