Menü

RSS

3D pornó címlap
Forrás: ITB

A tavalyi év a válságból való kilábalás éve volt, az idei pedig a technológiai innovációké, a világ legjövedelmezőbb ipara pedig nem pihen. A CNN végignézte, mire készülnek a pornómágnások: például arra, hogy megkerüljék az Apple-t, és hogy megvetessenek pár millió 3D-s tévét fogyasztóikkal.

Pont a pornóipar ne használná ki az utóbbi évek leginnovatívabb és legszebb látványt nyújtó hordozható platformját, az iPhone-t? Hát persze, hogy kihasználják, még akkor is, ha ehhez meg kell kerülni az újabban hírhedten konzervatív Apple-t, aki minden tartalmat csak saját csatornáin (App Store, iTunes) enged a gépekre, amelyeken ráadásul gondosan szűr minden túlzottan explicit tartalmat. A bejelentés, miszerint a világ egyik legnagyobb pornógyártója közvetlenül a táblagépre streameli tartalmait, csupán napokkal az eszköz bemutatása után érkezett – emlékeztet minderre a CNN. Amellett, hogy a pornó az internet első nyereséges üzletága (és a mai napig is évi egymilliárddal növekszik a belőle származó pénz a szakemberek szerint), van egy adu-ásza: fejleszti a technológiát, vagy legalábbis elterjeszti, amit már felfedeztek és eleinte szűk körben használni is kezdtek (vö. videomegosztás, webkamerás szolgáltatások, sőt: VHS). És egy kis történelmi érdekesség: az első mozgóképvetítés 1895-ben volt. Az első „felnőttfilmet” két évvel később mutatták be.

-
Hamarosan bővülhet a kínálat
Bármely weboldal, amely tagságot és előfizetést igényel, titkosított, vagy különösen gyors fájlmegosztási technológiát alkalmaz, mind a pornóipar által feltalált vagy elterjesztett innovációkat használja. Az iPad mellett manapság még egy komoly műszaki kihívás vár a birodalom vezetőire: a 3D-s tévék meghódítása, amely eszközt egyelőre nem vettek birtokukba a vásárlók, drágák ugyanis, és az egészségügyi tényezők sem tisztázottak. A piaci elemzők jelenleg azt várják hátradőlve, mikor jönnek ki az első 3D-s pornófilmek, meredeken felfelé ívelő eladási görbékre számítva, miután ez megtörténik. „Képzeljék el, ahogy úgy látják majd (az eseményeket), mintha az ágy mellett ülnének” – mondta Stephen Siu Hong Kong-i producer készülő filmjéről, a 3D Zen and Sexről, amelyet majdnem négymillió dolláros büdzsével épp a napokban kezdenek forgatni.

Az új technológiák birtokba vétele nem csupán egyfajta élveteg hobbi, hanem a túlélés egyetlen eszköze. „Ez olyan lesz, mint az iTunes, csak pornóval” – mondta az iPadre készülő rendszerről Ilan Bunimovitz, az Apple-kompatibilis szextékát bejelentő Private Media Group vezetője, amely cég egyébként felhőadatbázist használ archívuma tárolására. A táblagép böngészője alkalmas az adatok lehívására, már csak azért is, mert a cég huszonöt tagú programozói gárdája január óta dolgoznak az online videotékán, és mikor e hónap elején boltokba került a gép, már kész is voltak. Nem volt könnyű: a hagyományos eszközök egy részét nem bocsájtják a pornóban érdekeltek rendelkezésére, így egy csomó megoldást maguknak kellett felfedezniük – mondta az ügyvezető igazgató, aki fel volt készülve minderre.

Megéri: a pornó az egyetlen üzletág, amelynek termékei gyakorlatilag mind behozzák a beléjük feccölt összegek árát. Egy profi film század- vagy ezredannyiba kerül, mint egy hollywoodi blockbuster, ám sokszor legalább annyit visszahoz, mint azok. Persze erről nem beszélnek, ahogy az egyébként nem pornográf szórakoztatóipari termékek potenciális pornófaktoráról sem. Ez volt a helyzet az első kézikamerákkal is, amelyek szalagját közvetlenül vissza lehetett nézni, nem kellett előhívni őket. A Polaroid nem véletlenül nevezte Swingernek ezen próbálkozását – a nevet a cég piárosai szerint természetesen nem a műfajról, hanem a kamerához tartozó csuklópántról kapta. „Ne kérdezz. Ne mondj semmit. Add el.” – összegzi az elméletet egy szakértő.

Bunimovitz fantáziája határtalan – már ami az innovációkat illeti. Most éppen a mesterséges intelligencia izgatja, amely egy napon szerinte pornósztárszerepben fog feltűnni, hogy interaktív módon kényeztesse az ügyfeleket. „Mindig van valami új. Bárhol járunk az időben, mindig keressük az új utakat. Némelyik bukta lesz, némelyik nagyot durran – de valamin mindig dolgozunk.”

CNN

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2002 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Bende Richárd

A legkeresettebb emberek: