Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap

Az adottságokhoz igazítva! Az okos várost vagy az okos városi megoldásokat könnyebb felismerni, mint definiálni. Ahány település, annyiféle megközelítés képzelhető el. Okossá tehető a közlekedés, a parkolás, a közműszolgáltatások, a városi önkormányzat belső működése, a polgárokkal való kapcsolattartás.

Magyarországon is találunk már szép számmal példákat gyakorlatilag mindegyikre, a finanszírozási lehetőségek és a hálózati infrastruktúra gyors fejlesztése pedig újabb lehetőségek előtt nyitja meg a kaput.

Kérdés, hogy a tapasztalatok mennyire általánosíthatóak, mennyire vihetők át egyik helyről a másikra. Melyek azok a tanulságok, amelyeket mindenkinek érdemes lenne megfontolni? Hogyan segíthet ebben esetleg az állam? Mennyire érdemes követni a külföldi gyakorlatokat? Létre lehet-e hozni okos várost okos (értsd: digitálisan képzett) polgárok nélkül? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre keressük a választ dr. Gál András Leventével, a Digitális Jólét Program Okos Város szakértőjével és Pukler Gáborral, az Innoplace Kft. Smart City tanácsadójával az ITB Club áprilisi rendezvényén.

Várjuk Önt is, megjelenésére feltétlenül számítunk!

Időpont: 2018. április 10., 9:00–11:00
Helyszín: KIOSK (Budapest, Március 15. tér 4.)

Meghívott vendégeinknek a részvétel díjtalan. A meghívóval nem rendelkezők részvételi díja 50 ezer forint + áfa.

Kapcsolódó videók:

ITB Club április: Építsünk smart cityt!

ITB Club április: Okos városhoz okos fejlesztések

Ilyen volt az áprilisi ITB Club