Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
startup_raketa
Forrás: Pinterest

A tavalyi ENSZ Best Practice cím után újabb nemzetközi elismerésben részesült az innovatív ötletgazdák külpiacra lépését elősegítő kiemelt kormányzati projekt, az INPUT Program. A programot a délkelet-ázsiai régióban végzett tevékenységéért Malajzia egyik legnagyobb cégcsoportja díjazta.

A magyar és maláj vállalkozások közötti kapcsolatok fejlesztéséért, valamint üzleti lehetőségek kialakításának elősegítéséért Malajzia egyik legnagyobb cégcsoportja, a Sunway Group egyedüli európai szervezetként díjazta az INPUT Programot. A rangos díjat Mohd Redzuan bin Md Yusof, Malajzia vállalkozásfejlesztésért felelős minisztere adta át Kuala Lumpurban.

Az INPUT Program kiemelt, a magyar startupok számára rendkívüli üzleti lehetőségeket tartogató célpiacként határozta meg a délkelet-ázsiai régiót, azon belül is Malajziát. A kiváló kétoldalú kapcsolatoknak köszönhetően az elmúlt időszakban a hazai vállalkozások több alkalommal bemutatkozhattak Malajzia meghatározó ICT-vállalatai, startup szervezetei előtt Kuala Lumpurban és Magyarországon egyaránt.

Az eseményez kapcsolódóan az INPUT Program együttműködési megállapodást írt alá a Kínai-Európai Innovációs Központtal (CEIC). Az így létrejött partnerség lévén lehetővé válik a jó gyakorlatok megosztása, visszajelzések gyűjtése, a két ország vállalkozásai közötti kapcsolatok erősítése és a kínai startup ökoszisztéma szereplők megismerése is.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára a díjátadó kapcsán kiemelte: „Ez az újabb nemzetközi elismerés bizonyítja, hogy olyan startup programot indítottunk, amely nem csupán Magyarországon, de világviszonylatban is egyedülálló, példamutató és sikeres. A tíz vidéki képviselet, a pro bono mentor- és szakértői hálózat, a szakmai képzések és üzletfejlesztési tevékenység kiegészülve a nemzetközi kapcsolatrendszerrel egyedülálló lehetőséghez juttatja a hazai vállalkozásokat. Biztos vagyok benne, hogy a mostani díj újabb kapukat nyit meg a délkelet-ázsiai régióba belépni készülő startupok előtt.”

Az INPUT Program elsődleges célja, hogy komplex szolgáltatási portfóliója, valamint hazai és nemzetközi kapcsolati hálója révén hozzájáruljon a hazai ICT-startup ökoszisztéma fejlődéséhez, ösztönözze új innovatív vállalkozások elindítását és elősegítse sikeres külpiacra lépésüket.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: