Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
64_Lynda.com.jpg
Forrás: ITB

Ügyfélegyeztetés során a következő párbeszéd hangzott el egyszer: „Nekünk nincsenek megosztott céges jelszavaink.” „Szerintünk a céged szempontjából kiemelkedően fontos lenne a web, a Facebook, a GoogleAds vagy a LinkedIn használnata…” „Elég! Igen, mégis csak kell céges jelszó-menedzser!” – idézte fel Boldog Árpád, a PassMant fejlesztő MORESIMP ügyvezetője a beszélgetést.

– Hangsúlyozni szokta, hogy nem ajánlja az Excel táblákat titkok nyilvántartására.

– Ha a titok céges titok, akkor semmiképpen! Sőt, olyan jelszómenedzsert sem ajánlok, amelyben nincs jogosultságkezelés! Itt van például a Keepass nevű ingyenes program. Számtalan hazai cégnél és állami vállalatnál használják a jelszók nyilvántartására. A program jó, csak nem éppen céges használatra. Sajnos a menedzsment ritkán tartja biztonsági kockázatnak azt, ha a szervezettől távozó rendszergazda az összes hozzáférési adatot magával tudja vinni. És használni is tudja a magával vitt titkokat, mert az internetnek köszönhetően egyre kevesebb a zárt rendszer.

– Ezek szerint a PassMan esetében nem tudja magával vinni a titkokat a rendszergazda?

– Két okból sem. A PassManban ugyanis nincs export funkció, és alaphelyzetben senki se fér hozzá az összes adathoz. Azt külön lehet engedélyezni.

– Ezek alapján hogyan válasszunk magunknak céges jelszómenedzser-rendszert?

– Készítsünk egy elvárás listát. Nézzük meg a weben, hogy mely termékek elégítik ki az elvárásainkat. Legyenek benne a magyar termékek is! Próbáljuk ki a kiszemelt terméket. Mi ehhez a demo.passman.co címen biztosítunk egy adatokkal feltöltött demó rendszert. Nem kell regisztrálni, nem kell konfigurálni, azonnal tesztelhető. Ha az elsődleges próbán megfelelt a termék, akkor egy cégspecifikus próba a következő lépés. Úgy gondolom, hogy a második teszt előtt az érdeklődők már informálódni szeretnének arról is, hogy a termék megfizethető-e számukra. Ezért, a nagyokkal ellentétben, az árazás nálunk nyilvános, a weblapon megtekinthető, és ami fontos: magyar piacon is megfizethető. Abban az esetben, ha tetszik a PassMan, de egy-két kisebb, mindenképpen elvárt funkció még hiányzik, bátran keressenek minket! Megmondjuk, hogy a keresett funkció a fejlesztési tervünkben szerepel-e, és ha igen, mikor fog megjelenni; vagy magasabb licencszám esetén módosítjuk a tervet, azaz soron kívül belerakjuk a hiányzó funkciót a termékbe. Ez utóbbira egy Liebermant használó banki ügyfél a jó példa, aki nemrégiben azzal a kéréssel keresett meg bennünket, hogy le akarja cserélni meglévő termékét, ezért szeretné megismerni termékünket. Miután a Lieberman köztudottan a PAM-ok Rolls Royce-ja, óriási meglepetésünkre szolgált, hogy a PassMan elsöprő sikert aratott a bemutató során. A bank kérését pedig, miszerint három hónapon belül Cisco-kompatibilis legyen a termékünk, mindössze egy hónap leforgása alatt teljesítettük!

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2054 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Lakovich Nándor

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4911 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: