Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


56_csinos_tamas_clico.jpg
Csinos Tamás, Clico HungaryForrás: ITB

Idén május 9-én, PROtACTION címmel rendezzük meg a Clico Magyarország nagyszabású éves biztonsági konferenciáját. Miért ez a kissé szokatlan cím? Mi abban hiszünk, hogy az információbiztonságban (is) a legjobb védelmet a megelőzés, a proaktív tevékenység jelenti – sokkal jobb megelőzni a bajt, mint utólag megpróbálni elhárítani az okozott károkat.

A hatékony védekezéshez, megelőzéshez pedig sokféle informatikai rendszer kell. Sokszor éri a vád a Clicóhoz hasonlóan IT-biztonsági területre szakosodott cégeket, hogy már megint csak azért riogatnak veszélyekkel, hogy eladhassák legújabb csodaszerüket, a sárkányokat elpusztító sárkányfüvet. Ennél mi sem állhatna távolabb az igazságtól. Régóta és gyakran elmondjuk, hogy nincs nálunk a bölcsek köve és az igazság kulcsa, nincs olyan megoldás, ami minden bajra gyógyírt kínálna. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy igenis vannak veszélyt jelentő sárkányok a cybertérben, ellenük pedig szükség van a sárkányfűre. Mivel pedig sárkányból is van kisebb és nagyobb, egy-, három- és hétfejű, talán még kilencfejű is, ezek ellen más- és másféle sárkányfűre van szükség. Mi, mint sárkányfű-árusok igyekszünk megtalálni a legújabb fajta sárkányok ellen is hatásos füvet, és ezeket ügyfeleink számára is elérhetővé tenni – a mostani konferencián is bemutatunk több, a portfóliónkban újdonságnak számító technológiát és terméket.

A biztonsági megoldások sokszínűsége miatt viszont a következő időszak egyik legfontosabb trendje a rendszerek együttműködésének automatizálása lesz. Ez elsőre talán úgy hangzik, mint a fából vaskarika: hogyan lehetne együttműködésre bírni a piaci versenytársakat, akik ráadásul ugyanazokra az ügyfelekre, ugyanazokra az elkölthető büdzsékre hajtanak? A jó hír az, hogy már a gyártók is belátták, hogy a korábbi fenséges elkülönülés nem vezet sehova. Ha az ügyfelek nem tudják automatizálni legalább a feladatok egy részét, nem fognak új termékeket sem vásárolni, mert nem lesz, aki működtesse azokat.

Ma az együttműködés nagyjából odáig terjed, hogy a különféle eszközökből származó logokat egyetlen rendszerben összegyűjtjük és korrelációkat állapítunk meg. Ám a felfedezett incidens értékelése és az utána szükséges lépések megtétele rendkívül sok emberi munkaerőt igényel. Mondjuk, egy új eszköz csatakozik a hálózatra. Kiderítjük, hogy ellenséges vagy jó barát; utóbbi estén sérülékenység-vizsgálatot futtatunk rajta; frissítéseket és végpontvédelmet telepítünk rá; beállítjuk a jogosultságokat, hozzáféréseket, tűzfalszabályokat; és így tovább. Mindezt más-más eszközzel, kézi erővel. Mennyivel könnyebb lenne mindenki élete, ha a védelmi eszközök szabványos felületeken képesek lennének együttműködni, és a beállított szabályrendszer alapján mindezt a feladatot elintéznék maguk között!

Szerencsére a trendek efelé mutatnak, de hogy milyen messze vagyunk még az áhított céltól, azt a konferencián részletesebben is elmondjuk.

Várjuk Önt is nagy szeretettel május 9-én a Dürer Rendezvényházban!

Csinos Tamás country manager

Clico Hungary

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Zákai Emõke

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: