Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
vodafone_1
Forrás: ITB

Saját Duna-parti irodaházán felavatta Budapest első állandó, tartósan működő 5G bázisállomását a Vodafone.

Új digitális fejezet kezdődött Magyarország életében – mondta Kara Ákos, az ITM infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára annak kapcsán, hogy a Vodafone átadta az első állandó budapesti 5G bázisállomást. (Három nappal ezelőtt a zalaegerszegi ZalaZone autóipari tesztpályán adtak át egy hasonló bázisállomást.)

Kara Ákos, ITM
 

A bázisállomás azt a 3,5 GHz-es kereskedelmi frekvenciasávot használja, amelyet a Vodafone (az akkori szolgáltatók közül egyedüliként) még 2016-ban vásárolt meg. Korábban voltak már tesztüzemek a Vodafone-nál és más szolgáltatóknál is; a mostani megoldás annyiban új, hogy mind a hálózat, mind a rákapcsolódó bázisállomás tartósan működő lesz és részét képezi a későbbiekben kiépítendő kereskedelmi hálózatnak. Az 5G képességeket két, a hálózatra kapcsolt Samsung S10 készülékkel, illetve egy távolról, mobilhálózaton keresztül vezérelt BMW i3 autóval mutatták be.

Amanda Nelson, Vodafone Magyarország
 

„Az újgenerációs mobil- és vezetékes hálózatok olyan lehetőségek előtt nyitják meg a kapukat, amelyek forradalmasíthatják az egész gazdaság működését. Célunk, hogy az általuk nyújtott előnyökből az egész ország részesüljön” – mondta az eseményen Amanda Nelson, a Vodafone elnök-vezérigazgatója. Budai J. Gergő, a vállalat vezérigazgató-helyettese ehhez még hozzátette, hogy reményeik szerint még az idén elindíthatják a kereskedelmi szolgáltatást is.

Ehhez az NMHH biztosítja a feltételeket. Aranyosné dr. Börcs Janka, az NMHH főigazgatója bejelentette, hogy hamarosan megkezdődik az 5G-képes frekvenciák értékesítési eljárása. (Négy frekvenciasávról lesz szó: 700 MHz, 2,1 GHZ, 2,6 GHz és 3,6 GHz.) Az árverést a mobiltársaságokkal folytatott egyeztetés után indítják el, és a mostani tervek szerint legkésőbb szeptemberben érvényesen le is akarják zárni az értékesítési folyamatot. Ha ez megvalósul, az év végén vagy 2020 elején a társaságok elindíthatják kereskedelmi 5G szolgáltatásaikat.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: