Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
kutatas-fejlesztes
Forrás: blog.hu

A pályázók aktivitása is visszaigazolta a döntést, amely szerint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal idén a tavalyihoz képest háromszorosára növelt, 930 millió forintos keretösszeggel hirdette meg a magyar-izraeli ipari kutatás-fejlesztési együttműködésre felhívó pályázatát. A beérkezett pályaművek formai értékelése még zajlik, ugyanakkor az érdeklődés láthatóan megnövekedett a korábbi 3-4 projektjavaslathoz képest: a beadási határidőig 12 ambiciózus pályázat futott be a Hivatalhoz.

Az NKFI Hivatal 2019 februárjában hirdette meg újra a magyar–izraeli projektalapú ipari kutatás-fejlesztési együttműködést ösztönző felhívást, melynek keretében egy-egy pályázat hazai részről akár 200 millió forint támogatást is elnyerhet.

Az ambiciózus projektek megvalósítására magyar és izraeli vállalatok, kutatóintézetek, egyetemek alakíthatnak konzorciumot egy-egy vállalkozás vezetésével; előnyben részesülnek azok a pályázatok, amelyekben az ipari-felsőoktatási együttműködés hangsúlyosan jelenik meg.

A pályázati konstrukció elsődleges célja, hogy az együttműködésből új vagy továbbfejlesztett termékek, eljárások és szolgáltatások jöjjenek létre, olyan dedikált területeken, mint a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, az infokommunikáció és a kiberbiztonság, a mesterséges intelligencia, a biotechnológia vagy az önvezető járművek területén.

Magyarországnak jelenleg 37 országgal van kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) együttműködési megállapodása. Ezekben a kapcsolatokban az NKFI Hivatal a kutatói mobilitás, azaz a hagyományos szakembercsere támogatása mellett egyre inkább előnyben részesíti a nagy léptékű, elsősorban ipari célú közös projekteket, amelyek már a közösen megtermelt tudás piaci hasznosulását is előrevetítik.

Az NKFI Hivatal elsősorban azokkal az országokkal törekszik ilyen kapcsolatra, amelyek egy-egy szakterületen a kutatás-fejlesztés nemzetközi élvonalába tartoznak, vagy amelyekben a hazai tudás, technológia és innováció piacra találhat. Kapcsolataink Izraellel különösen aktívak: Tel-Avivban már évekkel ezelőtt TéT-szakdiplomata poszt is létesült, és ez a reláció lett az első a projektalapú ipari kutatás-fejlesztési együttműködést ösztönző felhívások sorában. Az idei évben az NKFI Hivatal hasonló felhívást tervez többek között Indiával és Vietnámmal is.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: