Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
software-as-service
Forrás: datacenterprofessionals.net
Szinte minden vállalatnál van egy történet, ami arról szól, hogy a váratlan leállás milyen sok gondot okozott a cégnek. A hasonló esetek kiküszöbölésére jött létre iparági összefogással (és egy távközlési szereplő belépésével) az a szolgáltatás, amely szinte 100 százalékos rendelkezésre állás biztosít a kis- és közepes cégek számára is.

Nonstop IT-szolgáltatást egyetlen cég sem mert eddig nyújtani a vállalatoknak, de most magyar háttérrel indult egy olyan software-as-a-service jellegű megoldás, mely azt ígéri, hogy gyakorlatilag kiesésmentesen működnek a vállalati szoftverek – és ez már nemcsak nagyvállalatok számára, hanem bérelhető módon kkv-k részére is elérhető.

Azért az ügyfelekkel kötött szerződésben még nem merik leírni a 100 százalékos rendelkezésre állást, hanem 99,9999 százalékos működést ígérnek, ami két tizedessel hosszabb a versenytársak ígéreténél. De csak az óvatosság beszél belőlük, mert a rendszer 1976-os kitalálása óta nem tudnak olyan vállalati rendszerben működő környezetről, amit a cseréhez vagy frissítéshez le kellett állítani.

A szervereket eddig nagyvállalatok vásárolták meg, de felhőszolgáltatás segítségével a kis- és közepes vállalkozások felé is nyitnak. Annyira új a szolgáltatás, hogy a HPE a világon máshol nem is nyújtja, a magyar tapasztalatokra alapozva vonnak majd be új piacokat. A Service 24 7 nevű szolgáltatást a HPE NonStop Expert Partneri címmel kitüntetett HPE viszonteladó, a Datacare nyújtja, az adatközpontot pedig a távközlési szolgáltatásairól megismert Antenna Hungária szolgáltatja. Ez utóbbi vállalatnak az üzletfejlesztési igazgatója Michaletzky-Holka Borcsa ismertette, hogy az AH már 2017 óta az IT és az IT security megoldások terén is nyújt szolgáltatásokat, például tűzfal rendszereket, DDoS támadások elleni védelmet.

A mostani együttműködés azért fontos, mert meglévő távközlési ügyfeleik számára teljes körű szolgáltatást szeretnének kínálni, ennek egy része a most debütáló software-as-a-service megoldás is. Az üzletfejlesztési igazgató az ITB kérdésére válaszolva elmondta, Security Operations Centert terveznek nyitni a közeljövőben, a mostani tapasztalatszerzés is ebben segíti őket. Noha tipikus felhőszolgáltatásról van szó, a rendezvényen kerülték ennek a fogalomnak a használatát, mert ez túl ködös – ahogy Kasos Mihály, a Datacare vezérigazgatója fogalmazott.

A rendszert itthon már több nagyvállalati ügyfél használja, de ők a HPE-től vásárolták meg az Integrity NonStop szervereket. A magyar ügyfelek között található a OTP vagy az Erste, illetve több olyan gyártó vállalat vagy nemzetvédelmi intézmény, akinek kiemelten fontos szolgáltatásuk állandó működése.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: